Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

«ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗε


Η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη πως θα βρεθούν τα χρήματα που χρειάζονται για να ορθοποδήσει η χώρα, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων και θα υπάρξει η έγκριση που απαιτείται για να βγει η χώρα από το τέλμα.
Όπως εκτιμούν στο οικονομικό επιτελείο τα βήματα που θα δώσουν χρηματοδοτική ανάσα, μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της λίστας, είναι τα ακόλουθα:
- Τα 500 εκατ. τα έσοδα από τη ρύθμιση εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, που λήγει σήμερα(27/03/2015).
- Η συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας για «απτά αποτελέσματα» μέχρι τον Ιούνιο από τις "χρυσές" τραπεζικές καταθέσεις.
- Το νομοσχέδιο για πάταξη της λαθρεμπορίας στα προϊόντα καπνού, όπου τα διαφυγόντα κέρδη αγγίζουν τα 700 εκατ. τον χρόνο.
- Οι λίστες της φοροδιαφυγής που «ξετινάζονται» με γοργό ρυθμό και που αφορούν διαφυγόντα κέρδη 2,5 δισ., αλλά και οι δημόσιες «συμβάσεις της διαφθοράς».
Μάλιστα, στην κυβέρνηση διαπιστώνουν πρόοδο στις τεχνικές συζητήσεις και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση (26/03/2015) - μέσω τηλεδιάσκεψης - του Euroworking Group με την οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων να αναμένεται στο Brussels Group το οποίο θα συγκληθεί σύντομα. «Παραγωγική και εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη το Μαξίμου.
Την ίδια ώρα εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο εστάλη το 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» η μεθόδευση της «φυγής» του εν λόγω ποσού από την Ελλάδα δημιουργεί αμείλικτα ερωτήματα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο του δόλου.
Χθες, το Euroworking Group, χαρακτήρισε δικαιολογημένους τους προβληματισμούς της ελληνικής πλευράς για την επιστροφή του 1,2 δις, ωστόσο παρέπεμψαν για λύση του θέματος στο Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF, καθώς κρίθηκε ότι είναι «νομικά, αδύνατο σε αυτή τη φάση να γίνει αποδεκτό το αίτημα" εξαιτίας του γεγονότος ότι θεωρείται πολιτική απόφαση. «Δεν υπάρχει λόγος να επιστραφούν τα χρήματα», η θέση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Ως τη Δευτέρα θα δοθεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων στις Βρυξέλλες
Όπως διευκρίνιζαν πηγές της Ευρωζώνης, εφόσον οι τρεις θεσμοί συμφωνήσουν σε έναν ολοκληρωμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων, τότε η Ομάδα Εργασίας θα ενημερώσει το Eurogroup. Προϋπόθεση για την εκταμίευση των χρημάτων η εφαρμογή των μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.
Την αισιοδοξία του για θετική έκβαση του ελληνικού ζητήματος εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποιος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα έλαβε την διαβεβαίωση ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης, η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις πρώτες μεταρρυθμίσεις. Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις διαπιστώνει ο Γερούν Ντέισελμπλουμ.
Τέλος, ανάσα 2,1 δις ευρώ για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών των τραπεζών και του ελληνικού δημοσίου αποφάσισε να δώσει -σύμφωνα με πληροφορίες- η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανάβοντας το «πράσινο φως» για την αύξηση του ELA στα 71 δις από 68,9 την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ανεύθυνος o Tσακαλώτος, κάνει λόγο για "ρήξη" με τους δανειστές μας, όπως και ο Βαρουφάκης.
    Όταν οι τράπεζες έχουν αδειάσει από καταθέσεις, και αυξάνουν την ανασφάλεια των καταθετών.
    Τυχαία; Όχι βέβαια. Και οι δύο ζούσαν δεκαετίες στο εξωτερικό.
    Από εύπορες οικογένειες, με "επιτυχημένους" γάμους.
    Εύλογο είναι να έχουν καταθέσεις μεγάλων ποσών σε ξένες Τράπεζες, αυτοί, οι σύζυγοι, οι στενοί
    συγγενείς τους.
    Ο πατέρας του Τσίπρα μεγαλοεργολάβος, με δραστηριότητες στο εξωτερικό (αραβικές χώρες).
    Λέτε να μην άφησε στον ανεπάγγελτο γιόκα του μερικά εκατομμύρια σε ξένες Τράπεζες;
    Και δεν είναι μόνο αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ.
    Το GREXIT, η επιστροφή στη δράχμη, θα πολλαπλασίαζε τα πλούτη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή