Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου…


«Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι: Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη. Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω: Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό’ χα, δεν τό’ δινα κανενός. Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο.

Έφυγαν αυτοί.
Κι’ έκατσα σε μίαν πέτραν μόνος και έκλαιγα. Μισός άνθρωπος καταστάθηκα από το ντουφέκι του Τούρκου, τσακίστηκα εις τις περιστάσεις του αγώνα και κυνηγιέμαι και σήμερον. Κυνηγιώνται και άλλοι αγωνιστές πολύ καλύτεροί μου, διότι εγώ είμαι ο τελευταίος και ο χειρότερος. Και οι πιο καλύτεροι όλων αφανίστηκαν. Αυτοί που θυσίασαν αρετή και πατριωτισμόν, για να ειπωθεί ελεύτερη η Ελλάδα κι’ εχάθηκαν φαμελιές ολωσδιόλου, είπαν να ζητήσουν ένα αποδειχτικόν που να λέγει ότι έτρεξαν κι’ αυτοί εις την υπηρεσίαν της Πατρίδος και Τούρκο δεν άφηκαν αντουφέκιγο. Πήγε να’ νεργήσει η Κυβέρνηση και βγήκαν κάτι τσασίτες και σπιγούνοι, που δουλεύουν μίσος και ιδιοτέλεια, και είπαν «όχι». Και είπαν και βρισιές παλιές δια τους αγωνιστές. Για να μην πάρουν το αποδειχτικόν, ένα χαρτί που δεν κάνει τίποτες γρόσια.
Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα. Κι’ αν εσύ τους λησμονήσεις, θα τους θυμηθούν οι πέτρες και τα χώματα, όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα. Θεέ, συχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέομεν και την τιμήν που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε. Εμείς το χρέος, το κατά δύναμιν, επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την Πατρίδα. Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν. Και την Πατρίδα δεν την θέλουν Μητέρα κοινή. Αμορόζα εις τα κρεβάτια τους την θέλουν. Γι’ αυτό περνούν και ρεθίζουν τον κόσμον με τέχνες και καμώματα. Και καζαντίσαν αυτοί πουγγιά και αγαθά και αφήκαν τους αγωνιστές, τις χήρες και τα ορφανά εις την άκρην. Αυτοί είναι οι ανθρώπινοι λύκοι, που φέραν δυστυχήματα και κίντυνον εις τον τόπον. Ας όψονται.
Τότε που η Τουρκιά εκατέβαινε από τα ντερβένια και ολίγοι έτρεχαν με ολίγα ντουφέκια, με τριχιές δεμένα, να πολεμήσουν, θέλοντας λευτεριάν ή θάνατον, οι φρόνιμοι ασφάλιζαν τις φαμελιές τους εις τα νησιά κι’ αυτοί τρέχαν εις ρεματιές και βουνά, μη βλέποντας ποτέ Τούρκου πρόσωπον. Κι’ όταν ακούγαν τα ντισμπάρκα των Τούρκων, τρέχαν μακρύτερα. Τώρα θέλουν δικήν τους την Πατρίδα και κυνηγούν τους αγωνιστές. Εγίναμε θηρία που θέλουν κριγιάτα (κρέατα) ανθρωπινά να χορτάσουν. Και χωρίζουν τον κόσμον σε πατριώτες και αντιπατριώτες. Αυτοί γίναν οι σημαντικοί της Πατρίδος και οι άλλοι να χαθούν. Δεν ξηγιώνται γλυκότερα να φυλάξωμεν Πατρίδα και να δούμεν λευτερίαν πραγματικήν.
Ρωμαίγικον δεν φτιάχνεται χωρίς ούλλοι να θυσιάσουν αρετήν και πατριωτισμόν. Και χωρίς να πάψει η μέσα, η δική μας τυραγνία.»

http://e-amyna.com/?p=14299
Πηγή

4 σχόλια:

  1. Ἡ Ἐπανάσταση ΔΕΝ ἄρχισε στὶς 25 Μαρτίου στὴν Ἁγία Λαύρα

    Η ἱστορικὴ ἀλήθεια, εἶναι ἡ ἑξῆς:
    • Στὶς 22 Φεβρουαρίου τοῦ 1821 ὁ Ἀλέξανδρος Ὑψηλάντης περνάει τὸν ποταμὸ Προῦθο.
    • Στὶς 24 Φεβρουαρίου στὸ Ἰάσιο, πρωτεύουσα τότε τῆς ἡγεμονίας τῆς Μολδαβίας, βγάζει τὴν ἐπαναστατικὴ προκήρυξή του, ποὺ ἀρχίζει μὲ τοῦτα τὰ λόγια: «Ἡ ὥρα ἦλθεν, ὦ ἄνδρες Ἕλληνες».

    Ἡ Ἐπανάσταση οὐσιαστικὰ αὐτὴ τὴ μέρα ἀρχίζει.
    • Στὶς 21 Μαρτίου ὁ τσαγκάρης Παναγιώτης Καρατζᾶς ξεσηκώνει τοὺς Πατρινούς, παίρνουν τὴν πόλη καὶ ἀναγκάζουν τοὺς Τούρκους νὰ κλειστοῦν στὸ κάστρο.
    • Στὶς 23 Μαρτίου ὁ Κολοκοτρώνης κι ὁ Πετρόμπεης μπαίνουν στὴν Καλαμάτα.

    Αὐτὰ τὰ γράφουν ἀκόμη καὶ τὰ σχολικὰ βιβλία.

    Ἡ Ἐπανάσταση λοιπὸν δὲν ἄρχισε στὶς 25 Μαρτίου στὴν Ἁγία Λαύρα μὲ τελετὲς καὶ λάβαρα.

    Ἤδη ἀπὸ τὴν ἀρχὴ ὁ θρῦλος αὐτὸς διαψεύδεται ἀπὸ τοὺς ἱστορικοὺς τῆς ἐποχῆς ἐκείνης, ὅπως εἶναι ὁ Σπυρίδων Τρικούπης, ὁ Φιλήμων καὶ ὁ Finlay.

    Ὁ Σπ. Τρικούπης γράφει σχετικά:
    "Ψευδὴς εἶναι ἡ ἐν Ἑλλάδι ἐπικρατοῦσα ἰδέα, ὅτι ἐν τῇ Μονῇ τῆς Ἁγίας Λαύρας ἀνυψώθη κατὰ πρῶτον ἡ σημαία τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως".
    Ἐξ ἄλλου ὁ Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανὸς στὰ ἀπομνημονεύματά του, ποὺ τὰ ἔγραφε κατὰ τὴ διάρκεια τοῦ Ἀγῶνα,
    ὄχι μόνο δὲν ἀναφέρει ἕνα τόσο σημαντικὸ γεγονός, ἀλλὰ γράφει, πὼς ἀπὸ ἀρκετὲς μέρες πρὶν εἶχε φύγει γιὰ τὰ Νεζερὰ καὶ ἀπὸ τὶς 25 Μαρτίου καὶ μετὰ βρισκόταν στὴν ἐπαναστατημένη Πάτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλαξε ρέ γελοίε τήν ''κασσέτα''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι να την αλλαξει? Δεν παιρνει απο τις τις τραπεζες λεφτα τοσο καιρο. Η εκλησια ειναι μετοχος την τραπεζας που εκδιδει τις πιστωτικες καρτες και οι ιδιοι μας το παιζουν εναντιον του ηλεκτρονικου χρηματος.

      Τοσες χιλιαδες μπλογ απο που χρηματοδοτουνται νομιζεις? Ολοι αυτοι και αυτες που κρυβονται απο πισω θελουν να κανουν κακο σε αντρες που σε αυτη την περιοχη λεγονται Ελληνες. Το συστημα τους ειναι ιδιο οπως και να λεγονται αρκει να ειναι αντρες.

      Ειναι ο πολεμος του δαιμονα "θεα καλι" http://en.wikipedia.org/wiki/Kali

      Διαγραφή
  3. Ξεχνάς όμως ότι ή εκκλησία τής Ελλάδος είναι υπό μασσωνική κατοχή, καί όλοι οί ''άγιοι'' μητροπολίτες είναι συνένοχοι αυτής τής κατοχής. Τό ίδιο συμβαίνει καί μέ τό κράτος μας. Υπό κατοχήν κι αυτό από ξένες ανθελληνικές δυνάμεις, μέ ανθέλληνες στό τιμόνι τής Ελλάδος. Αφού έχουν διαβρωθεί όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή