Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Mε τρία Νομοσχέδια σκοπεύει η Κυβέρνηση να “χτυπήσει” το «μαύρο» χρήμα και το λαθρεμπόριο.

Με τρία νομοσχέδια η κυβέρνηση επιχειρεί να εισπράξει έσοδα, να περιορίσει το λαθρεμπόριο και να στείλει μήνυμα στους πιστωτές ότι προωθεί ριζικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το Πάσχα αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή τα νομοσχέδιο για το αδήλωτο μαύρο χρήμα, την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και το κυνήγι των λαθραίων τσιγάρων.

Οι πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν πως το πιο «ώριμο» το οποίο θα κατατεθεί και πρώτο είναι το νομοσχέδιο για το ¨αδήλωτο χρήμα¨. Η κυρίαρχη σκέψη που υπάρχει είναι να επιβληθεί συντελεστής εφάπαξ φορολόγησης 15% με την υποχρέωση και μόνο της δήλωσης των χρημάτων.

Όμως, δεν έχουν καταλήξει στην τελική απόφαση για τον συντελεστή καθότι υπάρχουν εισηγήσεις για μικρότερο ποσοστό, καθώς και σκέψεις για μεγαλύτερο.

Στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα μπουν έσοδα στα δημόσια ταμεία, ενώ θα απελευθερωθούν και κεφάλαια τα οποία θα μπορούν πλέον νόμιμα να ¨πέσουν¨ στην οικονομία είτε για επενδύσεις, είτε για αγορές μεγάλης αξίας.

Τα άλλα δύο νομοσχέδια θα ακολουθήσουν καθότι και από αυτά η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα βάλει στα δημόσια ταμεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και στα τσιγάρα. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων στερεί από τα δημόσια ταμεία έσοδα από 2 ως 2,5 δις. ευρώ.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου