Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

The Moscow Times: Οι ΗΠΑ χάνουν τον «Πόλεμο της Πληροφορίας» με την Ρωσία


Οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν τον αποκαλούμενο και «πληροφοριακό πόλεμο» με την Ρωσία, το Ισλαμικό Κράτος και άλλους αντιπάλους, αναφέρει μια  νέα αμερικανική έκθεση, η οποία  ζητά ν επειγόντως την ενίσχυση των προσπαθειών  για την καταπολέμηση της προπαγάνδας και της αναμόρφωσης των πληροφοριών και ειδήσεων  από τη αμερικανική κυβέρνηση , αναφέρει σε άρθρο της η ρωσική εφημερίδα themoscowtimes.com.

Η μελέτη είναι η τελευταία που παρουσιάζεται και έρχεται  να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα στο «Broadcasting Board of Governors»  (BBG), μια ομοσπονδιακή υπηρεσία που δημιουργήθηκε το 1994, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διατήρηση ενός τείχους προστασίας μεταξύ του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και των οργανισμών που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση για την εκπομπή ειδήσεων σε όλον τον κόσμο.

Με ετήσιο προϋπολογισμό που φθάνει τα  730 εκατομμύρια δολάρια  το «BBG», μεταφέρει  ειδήσεις και πληροφορίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ  σε όλον τον πλανήτη , συμπεριλαμβανομένου του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και των ψηφιακών μέσων . Μεταξύ αυτών των οργανισμών είναι η Φωνή της Αμερικής, και το Radio Free Europe / Radio Liberty,  που πιστώνονται ευρέως την αντιμετώπιση της σοβιετικής επιρροής στις χώρες που ανήκαν στο Σιδηρούν Παραπέτασμα κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Η έκθεση,  βασίζεται σε εκτιμήσεις  30 πολιτικών και ειδικών εμπειρογνωμόνων  της δημόσιας διπλωματίας.

«Δεν υποστηρίζουμε την μεταστροφή μέσω της χρηματοδότησης  από την αμερικανική κυβέρνηση όλων αυτών των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών και  οργάνων  της αμερικανικής προπαγάνδας. Αναφέρουμε  όμως ότι η πολιτική του  τείχους προστασίας που χωρίζει τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, και τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς δεν είναι πάντοτε σε αρμονία με τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ», αναφέρει σε ένα κομμάτι της η έκθεση αυτή.

«Οι ανταγωνιστές που χρησιμοποιούν αντι-αμερικανικά μηνύματα  υποθάλποντας  τον ανελέητο πόλεμο της πληροφορίας , επικρατούν παντού,  ενώ στις ΗΠΑ οι διεθνείς μεταδόσεις καλούνται  να συμβαδίσουν με  τις αλλαγές στο τοπίο των μέσων ενημέρωσης», συνεχίζει η ίδια έκθεση .

« Η αμερικανική  διεθνής επικοινωνιακή στρατηγική θα πρέπει να ανακατασκευαστεί από το μηδέν», προσθέτει η έκθεση.

Παρά την ενσωμάτωση από την Ρωσία της Κριμαίας το 2014,  και της συνεχούς υποστήριξης του Κρεμλίνου  στους  αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, η Ουάσιγκτον χάνει στον πόλεμο της προπαγάνδας , ενώ  στην ουσία « αυτό-πυροβολήθηκε», ως προς την εικόνα που «εκπέμπει » σε όλο το κόσμο  ,  αναφέρουν Δυτικοί διπλωμάτες, και γερουσιαστές του Κογκρέσου μαζί με  άλλους εμπειρογνώμονες.

Η κρίση στην  Ουκρανία αποτελεί την «πιο σοβαρή πρόκληση των ΗΠΑ στην παγκόσμια εκπομπή ειδήσεων και πληροφοριών που έχουν αντιμετωπίσει από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης», καταγράφει στην έκθεση αυτή ο ειδικός εμπειρογνώμονας  Enders Wimbush, πρώην κυβερνήτης του οργανισμού BBG και διευθυντής του Radio Liberty.

Ο  πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Ed Royce, δήλωσε, «Το έθνος μας έχει ταλαιπωρηθεί αλύπητα με  τον [Ρώσο Προέδρο Βλαντιμίρ] Πούτιν και την προπαγάνδα του . Αυτό είναι απαράδεκτο».

Ο Jeff Trimble, αναπληρωτής διευθυντής του  Διεθνούς Γραφείου Εκπομπών του BBG , δήλωσε ότι έχουν δημιουργηθεί και  επεκταθεί 25 προγράμματα, κυρίως στη ρωσική γλώσσα, σε στην μάχη της προπαγάνδας δεδομένου ότι η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία, τον Φεβρουάριο του 2014.

Ο οργανισμός ζητά το Κογκρέσο για ένα επιπλέον 15 εκατομμύρια δολάρια για την μάχη τ των ειδήσεων με την Ρωσία.

Η Ρωσία, από τη δική της πλευρά  έχει μπλοκάρει  εντελώς την εκπομπή αμερικανικών κυβερνητικών εκπομπών, και ξοδεύει 400 με  500 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε εκπομπές ειδήσεων στο διεθνές κοινό  . Οι Ηνωμένες Πολιτείες δαπανούν περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τις υπηρεσίες  ειδήσεων στην ρωσική γλώσσα.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, ορισμένες υπηρεσίες , όπως  η Φωνή της Αμερικής, είναι ομοσπονδιακές υπηρεσίες , ενώ άλλες, όπως το Radio Free Europe / Radio Liberty και το Radio Free Asia, είναι ανεξάρτητοι μη κερδοσκοπικοί  οργανισμοί  που λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις. Όλοι οι εργαζόμενοι  εκτός από ένα από τα εννέα μέλη που απαρτίζουν τον οργανισμό BBG, δουλεύουν υπο μερική απασχόληση, κάτι που αποτελεί «αποτυχία στην εκτέλεση των  καθηκόντων τους».

Η μάχη της πληροφορίας είναι ένα από τα βασικότερα «εργαλεία» του αποκαλούμενου «υβριδικού πολέμου» μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Η επικράτηση του ενός ή του άλλου μπορεί να επηρεάσει την έκβαση της παγκόσμιας γεωπολιτικής , ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου