Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Wall Street Journal: Η Ελλάδα αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση στην Ευρωζώνη


Μια ξεχωριστή περίπτωση στην ευρωζώνη, η οποία «δεν διαθέτει πλέον τη δυνατότητα να αποσταθεροποιηθεί την ευρωπαϊκή οικονομία», αποτελεί η Ελλάδα σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal.
Ο συντάκτης, Σάιμον Νίξον, επικαλείται μάλιστα στοιχεία «που δείχνουν την ανάκαμψη μέχρι και προβληματικών χωρών της νότιας Ευρώπης, όπως της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ή ακόμη της Γαλλίας και της Ιταλίας».
Παράλληλα, αναφέρει ότι «από το 2010 έως το 2012 υπήρχε ο φόβος μετάδοσης της κρίσης στις άλλες προβληματικές χώρες, ο οποίος είχε οδηγήσει την Ευρώπη στην παροχή δύο διαδοχικών δανείων διάσωσης προς την Ελλάδα. Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν υπήρξε πίεση των αγορών προς την ευρωζώνη για να υποχωρήσει στις ελληνικές απαιτήσεις».
Στο δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, διατυπώνεται επίσης η άποψη πως «αποτελεί γεγονός ότι η ακροσφαλής ελληνική διπλωματία δεν έβλαψε μέχρι τώρα παρά μόνο τους Έλληνες πολίτες», ενώ «το γεγονός αυτό θα μπορούσε να αποδειχτεί η πιο καθοριστική πολιτική πραγματικότητα που αναδεικνύεται από την τρέχουσα κρίση».
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε άλλο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας γίνεται αναφορά σε «ενδεχόμενες δυσκολίες αποπληρωμής των χρεών προς ΔΝΤ και ΕΚΤ τους επόμενους μήνες, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στο Associated Press ότι για την αποπληρωμή των χρεών προς την ΕΚΤ θα χρειαστεί συζήτηση με τους δανειστές», αλλά και ότι «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαμήνυσε πως δε θα υπάρξει περαιτέρω βοήθεια αν οι όροι δεν εκπληρωθούν».
Στο άρθρο σημειώνεται τέλος και η ανάλυση του Reuters, στην οποία υποστηρίζεται ότι «μια ελληνική χρεοκοπία ή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να ανακόψει την οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου