Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

"Κεραυνοί" Μπαλτάκου κατά Σαμαρά - "Να παραιτηθεί τώρα και να γίνουν εσωκομματικές εκλογές"


«Κεραυνούς» κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησής του Τάκης Μπαλτάκος και συντασσόμενος με πολλά στελέχη του κόμματος ζήτησε να υπάρξουν άμεσα εσωκομματικές διεργασίες για την αλλαγή ηγεσίας προκειμένου να διασωθεί η Ν.Δ.

«Θα ήταν σοφό να προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές ο κ. Σαμαράς» είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Μπαλτάκος και πρόσθεσε για τον πρόεδρο της ΝΔ ότι, «όταν έχει εκλεγεί το 2009, πριν τα μνημόνια και έχουν μεσολαβήσει κοσμοϊστορικές αλλαγές, θα πρέπει να αναβαθμιστεί μέσω μίας διαδικασίας εσωκομματικής».  

«Πρέπει να γίνουν εκλογές και θα γίνουν κάποια στιγμή», τόνισε ο πρώην γενικός γραμματέας στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Χωρίς Αναισθητικό» και κάλεσε τον Α. Σαμαρά να το πράξει το συντομότερο, γιατί, όπως είπε, αν γίνουν εκλογές και τις χάσει η ΝΔ τότε ο ίδιος θα αναγκαστεί να παραιτηθεί γιατί δεν θα γίνει το «θαύμα» που έγινε στις 25 Ιανουαρίου, όπου η ΝΔ στάθηκε στο 28%. «Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο», υποστήριξε.

Ο κ. Μπαλτάκος σημείωσε πως η Ν.Δ. πρέπει να γίνει και πάλι πολυσυλλεκτική και δεν είναι δυνατόν οι μνημονικές δυνάμεις, οι οποίες οδήγησαν σε ήττα το κόμμα στις εκλογές, να επιμένουν να παραμείνουν στην ηγεσία.

Αυτό βέβαια δεν το υποστηρίζει μόνο ο κ. Μπαλτάκος που είναι στη ΝΔ από το 1977, αλλά πολλά στελέχη του κόμματος. Η εμμονή του Αντώνη Σαμαρά στην υποστήριξη του μνημονίου και οι απόψεις που εκφράζει λες και είναι εκπρόσωπος των δανειστών παρά αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εκφράζει ή εξέφραζε ένα μεγάλο μέρος της πατριωτικής δεξιάς, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Κορυφαία στελέχη, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη αλλά και το «Καραμανλικό» μπλοκ, που εκφράζεται τόσο μέσω του Ευάγγελου Αντώναρου όσο και του Ευριπίδη Στυλιανίδη, καλούν τον κ. Σαμαρά να προχωρήσει σε Συνέδριο και να ανοίξει τη διαδικασία της εκλογής νέας ηγεσίας για να μην έχει η ΝΔ την κατάληξη του ΠΑΣΟΚ.

Η συνέντευξη που παραχώρησε στον κανάλι του Μπόμπολα, το Mega, την ημέρα που ένα μέλος της οικογένειας συλλαμβάνονταν για φοροδιαφυγή προκάλεσε οργή στα στελέχη της ΝΔ που τον είδαν για ακόμη μία φορά να υπερασπίζεται την πολιτική του και να συστήνει στον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, όταν ο ίδιος παραδέχθηκε πως τον υπονόμευαν και κάθε φορά που προσπαθούσε να κλείσει τη συμφωνία, αυτοί του ανέβαζαν όλο και πιο ψηλά τον πήχη.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε πως είναι σοφή η επιλογή να είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας και ταυτόχρονα ο Λαφαζάνης να είναι αποδεκτός από την επίσημη ηγετική ομάδα, μολονότι οι απόψεις τους δεν είναι όμοιες. «Είναι ένα δίπολο εξουσίας. Αν η ΝΔ δεν αποκτήσει κάτι αντίστοιχο τότε δεν μπορεί να πιάσει σε ποσοστά τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και κάλεσε τη ΝΔ να στηρίξει την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιστέκεται απέναντι στους Γερμανούς όπως πρέπει να κάνει όλο το πολιτικό φάσμα. Όταν η χώρα σου μάχεται με έναν λαό που δεν έχει μάθει να υποχωρεί, να ηττάται θα πρέπει να στηρίξεις τη χώρα σου αποφασιστικά όχι με ψίθυρους αλλά με κραυγές», είπε ο κ. Μπαλτάκος.

Έκρινε δε ατυχέστατη την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά να χτυπά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε έναν τομέα, σε έναν κρίκο που είναι πολύ ισχυρός, όπως αυτός της διαπραγμάτευσης με τους Γερμανούς. «Πρέπει να αντιπολιτευτείς αλλού» δήλωσε και εξέφρασε τη λύπη του για τις εξελίξεις σχετικά με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο Τάκης Μπαλτάκος με την εμπειρία που έχει μπορεί να κρίνει πως ο κ. Βαρουφάκης παίζει εξαιρετικά το ρόλο του και επιτελεί με επιτυχία την αποστολή του, που σαφώς δεν είναι να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσει με αυτούς που θέλουν να επιβάλουν νέα μέτρα στην Ελλάδα, κάτι που δεν μπορεί να δει ο Α. Σαμαράς γιατί απλά προσπαθεί να υπερασπιστεί την πολιτική που εφάρμοσε και αυτή δεν είναι άλλη από του «yes men» στα όσα έλεγαν οι δανειστές.

Αν λοιπόν ο Σαμαράς δεν αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ ανοίγοντας μόνος του τις διαδικασίες αλλαγής προέδρου, τότε το κόμμα είναι καταδικασμένο να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ. Ιδίως αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει μία καλή συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου