Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group - Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις


Παρά την τρομολαγνεία και τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών, έχει αρχίσει να φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ, κάτι που επιβεβαίωσαν, τόσο ο επικεφαλής του Euro Working Group, Αυστριακός Τόμας Βίζερ, όσο και κοινοτικές πηγές.
Λίγο μετά τις 17.30 ώρα Ελλάδος η τηλεδιάσκεψη του EWG που διήρκεσε περίπου δυόμιση ώρες και στην οποία συμμετείχαν από το Παρίσι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης, ολοκληρώθηκε σκορπώντας αισιόδοξα μηνύματα.
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν εισέλθει σε καλό δρόμο, ενώ τις τελευταίες ημέρες διεξήχθησαν σε πνεύμα συνεργασίας.
Παράλληλα, «οι συζητήσεις εντάθηκαν σε τεχνικό επίπεδο και έγιναν πιο ουσιαστικές», ωστόσο το EWG δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την καθυστέρηση που υπήρξε τους τελευταίους δύο μήνες, τονίζοντας την ανάγκη οι διαπραγματεύσεις να επιταχυνθούν και να συγκεκριμενοποιηθούν.

«Η απόσταση συνεχίζει να είναι μεγάλη, υπάρχουν αρκετά κενά που πρέπει να καλυφθούν», ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος, εκτιμώντας ότι παρά την εντατικοποίηση των συνομιλιών τις τελευταίες ημέρες, δεν θεωρείται ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να τηρηθεί η προθεσμία της 30ης Απριλίου για επίτευξη συμφωνίας, όπως ορίζει η δήλωση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά στο Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας, κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση, γιατί δεν έχει γίνει η απαιτούμενη προεργασία.
«Οι υπουργοί θα αποτιμήσουν την κατάσταση, η οποία είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, αλλά θα ζητήσουν επιτάχυνση και μεγαλύτερη συγκεκριμενοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά κοινοτικός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι στη Ρίγα αναμένεται οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης να δώσουν στον Έλληνα ομόλογό τους, Γ. Βαρουφάκη ένα είδος «οδικού χάρτη» για τα σημαντικότερα ζητήματα που θα πρέπει να καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με στόχο τη λήψη αποφάσεων στο Eurogroup της 11ης Μαΐου.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναχώρησε ήδη από την Αθήνα για τη Ρίγα της Λετονίας, όπου την Παρασκευή θα διεξαχθεί το άτυπο Eurogroup, ενώ τα στελέχη των Θεσμών συνεχίζουν πλέον τις συνομιλίες στο πλαίσιο του Brussels Group.
Η σημερινή συνάντηση του Brussels Group με την ελληνική αντιπροσωπεία των οικονομικών εμπειρογνωμόνων, κατά την οποία έγινε το «wrap up», ήτοι η ανακεφαλαίωση των σημαντικότερων σημείων των διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν κατά το προηγούμενο τετραήμερο, ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας).
Κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες, οι εκπρόσωποι των θεσμών μετέβησαν στα ξενοδοχεία τους απ' όπου ενημέρωσαν τηλεφωνικά τους προϊσταμένους τους. Από την πλευρά της, η ελληνική αντιπροσωπεία παρέμεινε στα γραφεία του ΟΟΣΑ, απ' όπου επικοινώνησε τηλεφωνικά με Αθήνα.
Γύρω στις έξι το απόγευμα, το Brussels Group συγκεντρώθηκε εκ νέου στα γραφεία του ΟΟΣΑ, για μια τελική συνάντηση με τους Έλληνες, πριν αποχωρήσουν για Βρυξέλλες.
Υπενθυμίζεται ότι πριν την τηλεδιάσκεψη, ο επικεφαλής του Euro Working Group, Αυστριακός Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μπορούν να ολοκληρωθούν με επιτυχία, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως η ρευστότητα στη χώρα επαρκεί μέχρι τον Ιούνιο.
Παράλληλα, σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σήμερα στο σημείο στο οποίο θα έπρεπε να ήταν πριν από έναν ή δύο μήνες, ενώ δεν κατέστη δυνατή έως τώρα μια συμφωνία για τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδα με τις επί μέρους μεταρρυθμίσεις. Ως εκ τούτου, θεωρεί πως δεν θα υπάρξει κατά τη μεθαυριανή συνάντηση του Eurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας, μια λίστα μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά, που όμως θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τέλος του μήνα.
Όπως, μάλιστα, επισήμανε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του Euro Working Group, «από εβδομάδα σε εβδομάδα αυξάνεται η πίεση στους Έλληνες και σε εμάς για να καταλήξουμε σε αποτέλεσμα, αλλά μέχρι τον Ιούνιο ελπίζω πως θα τα έχουμε καταφέρει».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου