Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Συνταγματικό Δικαστήριο Ιταλίας: Αντισυνταγματικές οι περικοπές συντάξεων 2011-2013


Η κυβέρνηση Ρέντσι αναζητά μέσα για να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία οι περικοπές σε συντάξεις που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο 2011-2013 αντίκεινται στο ιταλικό Σύνταγμα.
Η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα στους Ιταλούς συνταξιούχους που υπέστησαν σημαντικές μειώσεις στις συντάξεις τους στο πλαίσιο έκτακτων περικοπών.
Πιο συγκεκριμένα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι το «πάγωμα» των συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ που είχε αποφασίσει το 2011 η κυβέρνηση Μόντι για τη διετία 2012/2013 είναι αντισυνταγματικό.
«Ήταν ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε την τρόικα και να μην καταλήξουμε σαν την Ελλάδα», δήλωσε ο Μάριο Μόντι στην εφημερίδα Λα Στάμπα.
Σύμφωνα με τα συνδικάτα, το οφειλόμενο ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο. «Όχι 5 δισ. ευρώ αλλά τουλάχιστον 8 δισ., λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη μειωμένη αναπροσαρμογή των συντάξεων από το 2013 μέχρι σήμερα», υπογραμμίζουν στελέχη των ιταλικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.
«Θα βρούμε τον τρόπο να δώσουμε ό,τι οφείλουμε», διαβεβαιώνει από τη δική του πλευρά ο Ιταλός υπουργός Εργασίας. Ωστόσο, οι σχολιαστές υπογραμμίζουν πως με τον τρόπο αυτό θα εξαφανισθεί το 1,6 δισ. ευρώ, το οποίο ο Ματέο Ρέντσι διαβεβαίωνε πως ήταν έτοιμος να προορίσει για την κοινωνική πολιτική. Δεν αποκλείεται μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από την προεδρία της κυβέρνησης και το υπουργείο Οικονομικών, να αναγκασθεί ο Ρέντσι να προχωρήσει και στην αύξηση του ΦΠΑ με στόχο να μην δημιουργηθούν επιπλοκές στη δημοσιονομική πορεία της Ιταλίας.
Η καταβολή των οφειλόμενων ποσών πάντως θεωρείται απίθανο να μπορέσει να ξεκινήσει πριν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί σε δόσεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου