Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Κόπατς:"Η Πολωνία θα υποδεχθεί 60 οικογένειες χριστιανών προσφύγων από τη Συρία"


Η Πολωνία πρόκειται να υποδεχθεί 60 οικογένειες χριστιανών προσφύγων από τη Συρία, δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Εύα Κόπατς.

«Η απόφαση είναι σαφής. Θα υποδεχθούμε κατ' αρχήν 60 οικογένειες. Θα πρέπει να προετοιμάσουμε ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα», είπε η κ. Κόπατς, έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού της συμβουλίου.

«Σήμερα, οι χριστιανοί οι οποίοι υφίστανται ένα βάρβαρο διωγμό στη Συρία αξίζουν μια χριστιανική χώρα - όπως είναι η Πολωνία - να αναλάβει ταχεία δράση και να προστρέξει σε βοήθειά τους», πρόσθεσε η πρωθυπουργός της Πολωνίας.

Η πολωνική μη κυβερνητική οργάνωση Estera είχε ζητήσει από την κυβέρνηση της χώρας να υποδεχθεί 300 οικογένειες χριστιανών από τη Συρία, δηλαδή περίπου 1.500 ανθρώπους, σημειώνοντας ότι το κόστος του ταξιδιού και της εγκατάστασής τους θα μπορούσε να καλυφθεί από φιλανθρωπικές οργανώσεις, εταιρείες και εκκλησίες.

Η κ. Κόπατς ζήτησε επίσης να υπάρξει υποστήριξη από μέρους οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη φιλοξενία των προσφύγων αυτών.

«Θα θέλαμε οι άνθρωποι αυτοί να βρουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, να έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πολωνικά, να φροντίσουν τα παιδιά τους», είπε ακόμη η πρωθυπουργός της Πολωνίας.

Η Βαρσοβία, όπως και η πλειονότητα των χωρών της ανατολικής Ευρώπης που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τάσσονται εναντίον της υποχρεωτικής κατανομής μεταναστών βάσει ποσοστώσεων στα κράτη - μέλη που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα του Μαΐου.

Η πολωνική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων εθελοντικά από κάθε κράτος - μέλος για φιλανθρωπικούς λόγους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου