Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Δημοσκόπηση-μήνυμα από τους πολίτες: "Μην υποχωρήσετε στους εκβιασμούς των δανειστών"


Να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση στους εκβιασμούς των δανειστών ζητούν οι πολίτες και δεν επιθυμούν να γίνουν εκλογές δείχνοντας έτι εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στους χειρισμούς της.

Σημαντικό δε εύρημα είναι ότι ένας στους δύο πολίτες έχει κατανοήσει τον εχθρικό προς την κυβέρνηση ρόλο των εγχώριων ΜΜΕ.

«Όχι» λένε οι πολίτες παρόλα αυτά σε ερώτηση για υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις των δανειστών. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 59% ζητούν να μην υποχωρήσει, το 37% να υποχωρήσει και το 4% δεν έχει γνώμη. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, σύμφωνα με την Αυγή, και το ποιοι ψηφοφόροι προτιμούν την υποχώρηση καθώς το 76% των πολιτών που λένε «ναι» προέρχονται από τη ΝΔ, το 79% από το ΠΑΣΟΚ και το 57% από το «Ποτάμι».

Δηλαδή, την υποχώρηση ζητούν οι περισσότεροι από όσους στήριξαν τα μνημονιακά κόμματα.

Η πρόταση για εκλογές, δε, βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό από το 2009: Είναι στο 10%, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου είχε φτάσει το 44%, επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη το 38%, επί κυβέρνησης Παπαδήμου το 71%, επί κυβέρνησης Παπανδρέου το 54% και επί κυβέρνησης Καραμανλή το 59%.
Η ανησυχία των πολιτών για την ασφάλεια των τραπεζικών τους καταθέσεων φαίνεται να αυξάνεται, καθώς το 55% θεωρούν πως δεν είναι απόλυτα εξασφαλισμένες και το 6% δεν έχουν γνώμη.

«Εχθρικά» απέναντι στην κυβέρνηση είναι τα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας. Σε σχετική ερώτηση για τη στάση των μίντια σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, το 49% των πολιτών θεωρούν πως είναι εχθρική, το 20% ουδέτερη, το 28% φιλική ενώ χωρίς γνώμη είναι το 4% των ερωτηθέντων.


Την κόντρα που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό για το ελληνικό ζήτημα μεταξύ της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναδεικνύει η γερμανική Die Welt, με σημερινό της δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για διαμάχη ανάμεσα στους δύο "ισχυρούς" της Ευρώπης.

Όπως τονίζει, η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να αφήσει την Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη, σε αντίθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που θεωρεί απαραίτητο το Grexit και μάλιστα κινείται παρασκηνιακά για να το πετύχει.

Όπως γράφει η εφημερίδα, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα επικρατήσει αφού η καγκελάριος έχει την εξουσία αλλά ο Σόιμπλε έχει έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο, το ΔΝΤ, το οποίο χρησιμοποιεί για να πιέσει τη Μέρκελ και την Ελλάδα.

Επικαλούμενη την πρόσφατη δήλωση του Ν. Βούτση για τη μη αποπληρωμή δόσης προς το Ταμείο, η Die Welt αναφέρει ότι αν και η Κομισιόν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε κάποιες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, το Ταμείο επιμένει ότι η χώρα μας πρέπει να αποπληρώσει τα δάνεια στο ακέραιο και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλιώς δεν μπορεί να λάβει μέρος σε μελλοντικά προγράμματα βοήθειας.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει με έμφαση ότι «θα ήταν αδιανόητο να αφεθεί η χώρα να κυλήσει εκτός Ευρωζώνης θορυβωδώς, να αφεθεί να βυθιστεί σε ταραχές και στο χάος, ίσως ακόμα και να στραφεί προς τη Ρωσία. Και όλα αυτά για μερικά δισεκατομμύρια. Και μάλιστα, τη στιγμή που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε δισεκατομμύρια στην Ουκρανία για να την προσδέσει στην Ευρώπη».

«Η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία παρατηρούν με προσοχή αν θέλουμε και αν είμαστε σε θέση να λύσουμε τα προβλήματά μας. Εν ανάγκη και με πάρα πολλά χρήματα» λένε κυβερνητικοί κύκλοι. «Πραγματική δύναμη δείχνει κανείς αν μπορεί να διαχειριστεί τα του οίκου του. Ήδη το γεγονός της συμμετοχής του ΔΝΤ στη σωτηρία της Ελλάδας δημιούργησε αμφιβολίες επ' αυτού. Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα αποτελούσε ξεκάθαρη ένδειξη γι' αυτό».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου