Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξοπλίζει αντάρτες στη Συρία


Έγιναν συλλήψεις δεκάδων στρατιωτών, αστυνομικών και εισαγγελέων, για τον έλεγχο που έγινε σε οχήματα της τουρκικής εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT) τα οποία  ήταν φορτωμένα με όπλα και είχαν προορισμό τη Συρία

Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου  κατηγόρησε την κυβέρνηση για παράδοση όπλων σε ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία και υποσχέθηκε ότι θα σφραγίσει τα σύνορα όταν θα έρθει στην εξουσία.


«Υπάρχει βίντεο που δείχνει πως φορτηγά της τουρκικής εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών να είναι γεμάτα με βόμβες, που πήγαιναν στη Συρία, το έχω δει» είπε ο Κιλιτσντάρογλου αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην εφημερίδα ‘Χουριέτ’ σε συνέντευξή του.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε να ενισχύσει την ασφάλεια στα τουρκο-συριακά σύνορα, εάν το κόμμα του έρθει στην εξουσία κατά τις  βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στις 7 Ιουνίου.
Οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία, δείχνουν ότι το CHP καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, μετά από το κυβερνών AKP.

«Με το CHP στην εξουσία, τα σύνορα θα επιστρέψουν στην πρότερη κατάστασή τους και θα υπάρχει ασφάλεια στα σύνορα», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Τα σχόλια έρχονται εν μέσω αυξανόμενης διαμάχης για τις συλλήψεις δεκάδων στρατιωτών, αστυνομικών και εισαγγελέων, για ελέγχους που έγιναν οδικώς σε οχήματα της τουρκικής εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT), τα οποία ήταν φορτωμένα με όπλα και είχαν προορισμό τη Συρία, τον Ιανουάριο του 2014.

Έγγραφα που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο  ανέφεραν ότι τα κατασχεθέντα φορτηγά μετάφεραν όπλα σε ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία, προκειμένου να πολεμήσουν τα στρατεύματα του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.


«Εμείς δεν θα επιτρέπουμε την παράνομη διέλευση των συνόρων», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου και πρόσθεσε «τα φορτηγά της MIT δεν θα πηγαινοέρχονται».
Ο Ερντογάν το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ότι οι έλεγχοι στα φορτηγά της MIT ήταν «προδοσία» που αξίζει να τιμωρηθούν όσοι τους έκαναν.

Οι εντάσεις στην εξωτερική πολιτική είναι υψηλές καθώς η χώρα οδεύει προς τις εκλογές. Μερικά κορυφαία στελέχη του CHP υποστηρίζουν ότι έχουν στοιχεία ότι η Άγκυρα σκοπεύει να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία, ως μια δημόσια επίδειξη δύναμης πριν από τις εκλογές.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αντιδρά και χαρακτηρίζει τα σενάρια αυτά ως ‘γελοία’, όπως σημειώνει το δημοσίευμα της middle east.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου