Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Μπαλτάκος: Αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δίνουν αξιοπρέπεια στη χώρα


Την άποψη ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνουν αξιοπρέπεια στη χώρα εξέφρασε ο Τάκης Μπαλτάκος. 
Ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης (30/04/2015) στην εκπομπή “Χώρα Εν Καμίνω» στο Kontra Channel δεν έλειψε για άλλη μία φορά να στρέψει τα πυρά του στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας τον να λάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία διαδικασίας εκλογής αρχηγού του κόμματος.
Αναλυτικά, ο κ. Μπαλτάκος ερωτηθείς για τον κίνδυνο η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή υποστήριξε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο «ότι θα περάσουμε τη μεταβατική περίοδο από το ένα νόμισμα στο άλλο με τρόπο αβλαβή για το λαό μας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές, σημείωσε ότι δεν θα μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει αυτά που θα συμφωνήσει, γι αυτό και θα αναγκαστεί να πάει σε δημοψήφισμα.
Για τους γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς κινδύνους που ενδεχομένως θα προκύψουν αν φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη υπογράμμισε ότι το Αιγαίο κινδυνεύει μόνο αν οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδος φοβούνται. «Με ισχυρές ελληνικές κυβερνήσεις και με ενότητα η Ελλάδα δεν μπορεί να απειληθεί από την Τουρκία» είπε συγκεκριμένα.
Την ίδια στιγμή αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών τον Ιόνιο δήλωσε πως δεν συμφέρει κανέναν η προσφυγή στις κάλπες. «Ούτε τη χώρα, ούτε τη ΝΔ. Αν γίνουν εκλογές θα τις χάσει η ΝΔ και θα πρέπει να αλλάξει αρχηγό. Δεν μπορεί να αντέξει δεύτερη εκλογική ήττα ο Αντώνης Σαμαράς».
Παράλληλα, ο κ. Μπαλτάκος, μίλησε για τα λάθη που έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από τον Οκτώβριο του 2013 έπρεπε να κάνουν στροφή κατά των γερμανών και νέα διαπραγμάτευση» Μάλιστα, σε αυτό το σημείο υποστήριξε πως αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δίνουν αξιοπρέπεια στη χώρα. «Προτείνω στον Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει τακτική και αυτός απέναντι στους γερμανούς και να στηρίξει την Κυβέρνηση με κραυγές και όχι με ψιθύρους, όχι τραυλίζοντας. Όταν παίζει η εθνική Ελλάδος με την εθνική Γερμανίας είμαστε με την εθνική Ελλάδος» είπε, μεταξύ άλλων.
Την ίδια στιγμή εξέφρασε την άποψη ότι «ο Τσίπρας κάνει αυτό που έπρεπε να είχαμε κάνει εμείς», ενώ δήλωσε ότι στα θέματα διαπραγμάτευσης με τους γερμανούς απαιτείται να στηρίξουμε την κυβέρνηση. «Ορισμένοι εταίροι μας, όπως οι Γερμανοί, έχουν αποικιοκρατική αντίληψη» σημείωσε.
Σχολιάζοντας το θέμα του μεταναστευτικού εκτίμησε πως αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για τη χώρας μας, ενώ εμφανίστηκε ανακουφισμένος που στην κυβέρνηση Τσίπρα είναι ο Πάνος Καμμένος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα για τα ανοίγματα Τσίπρα και Καμμένου στη Ρωσία έκανε λόγο για ορθές κινήσεις.
Για την κριτική που κάνει στη ΝΔ είπε συγκεκριμένα: «Τι θέλετε να κάνω, να χειροκροτώ; Όταν βλέπω τη ΝΔ να είναι στις δημοσκοπήσεις δέκα πέντε μονάδες πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ;», ενώ δήλωσε ότι «H ΝΔ, από ένα σημείο και μετά, θα έπρεπε να είχε λιγότερο φιλομνημονιακό επικοινωνιακό λόγο». Παράλληλα, σχολιάζοντας τα εσωτερικά της ΝΔ, εκτίμησε πως πρέπει το κόμμα να πάει άμεσα σε ανοιχτή διαδικασία εκλογής αρχηγού. Μάλιστα, κάλεσε τον Άντωνη Σαμαρά να πάρει ο ίδιος την πρωτοβουλία και να δρομολογήσει τη διαδικασία αυτή για να αναβαπτισθεί στην ψήφο των οπαδών του κόμματος. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, η διαδικασία εκλογής αρχηγού θα επανασυσπειρώσει τον κόσμο της ΝΔ. Ωστόσο, όπως ανέφερε «δεν βλέπω να υπάρχουν σήμερα πρόσωπα έτοιμα να καθίσουν στην καρέκλα του Σαμαρά. Κεντρώος πολιτικός είναι δύσκολο να εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου