Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Άσκηση Ρωσίας-Κίνας με πλοία στη Μεσόγειοδ


Έξι ρωσικά και τρία κινεζικά πολεμικά πλοία θα εκτελέσουν κοινή άσκηση στη Μεσόγειο, εντός του Μαΐου. Μεταξύ άλλων θα εκτελέσουν και βολές με πραγματικά πυρά. Η άσκηση με την επωνυμία «Joint Sea 2015-I» αποτελεί ένδειξη της εμβάθυνσης των στρατιωτικών δεσμών Ρωσίας και Κίνας.

«Στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυση της πραγματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και η βελτίωση των δυνατοτήτων των δύο ναυτικών για την αντιμετώπιση ναυτικών απειλών», αναφέρει ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Άμυνας. «Τονίζουμε πάντως πως η κοινή αυτή άσκηση δεν στρέφεται εναντίον καμίας άλλης δύναμης και δεν σχετίζεται με την κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου», καταλήγει η ανακοίνωση.


Η άσκηση είχε ανακοινωθεί από τον περασμένο Νοέμβριο. Είχε αποφασιστεί μετά από συνάντηση του Ρώσου και του Κινέζου υπουργού Άμυνας, στο Πεκίνο. Τότε ο Ρώσος υπουργός Σεργκέι Σοϊγκού είχε πει πως η αμερικανική προσπάθεια αλλαγής του ισοζυγίου ισχύος στον Ειρηνικό ανησυχεί τη Ρωσία και τη Κίνα.

Το Κινεζικό Ναυτικό θα μετάσχει στην άσκηση με δύο φρεγάτες και ένα πετρελαιοφόρο του στόλου. Παραμένει άγνωστο ποια πλοία θα στείλει η Ρωσία. Πέραν της άσκησης στη Μεσόγειο Ρωσία και Κίνα αποφάσισαν να εκτελέσουν κοινή ναυτική άσκηση στον Ειρηνικό, εντός του τρέχοντος έτους. Ρωσία και Κίνα έχουν ενισχύσει τους δεσμούς τους μετά την ουκρανική κρίση. Ωστόσο οι δύο χώρες έχουν ξεκινήσει τις κοινές ασκήσεις από το 2012.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου