Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Κορωνάκης: Δε θα βγούμε έξω από τα όρια του έντιμου συμβιβασμού -Η λαϊκή εντολή δεν είναι λάστιχο


Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.

«Η νέα κυβέρνηση, σ' ένα περιβάλλον όχι απλά δυσχερές, αλλά σ' ένα πολεμικό πεδίο με τα πυρά και τους εκβιασμούς να εκτοξεύονται από τους συνομιλητές μας και να αναπαράγονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, κατάφερε ήδη πολλά, που μέχρι χτες έμοιαζαν ακατόρθωτα», ανέφερε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Αναφέρθηκε στις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση τόσο στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων, όσο και στο νομοθετικό της έργο με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη και την επαναφορά του αισθήματος αξιοπρέπειας του λαού.

«Οι νόμοι για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη ρύθμιση των 100 δόσεων, το άνοιγμα της ΕΡΤ, η αποκατάσταση των αδικιών στο Δημόσιο και η επαναπρόσληψη των απολυμένων των Μνημονίων, είναι στοιχεία του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Σταδιακά θα υλοποιηθούν και τα επόμενα βήματα» είπε ο κ. Κορωνάκης.

Ερωτηθείς αν χρειάστηκε, μέχρι τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ «να τραβάει από το μανίκι την κυβέρνηση», είπε ότι «κανένας δεν έχει ζητήσει οι αποφάσεις του πρωθυπουργού, των υπουργών και της κυβέρνησης συνολικά να περνάνε από «προληπτικό έλεγχο κομματικής νομιμότητας», τόνισε την σημασία του συντονισμού μεταξύ κόμματος και κυβερνητικού σχήματος, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν έχει σταματήσει η συζήτηση στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, απόψεις και θέσεις εκφράζονται και γίνεται ενημέρωση για τα κρίσιμα από τον πρόεδρο του κόμματος».

«Αυτή κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές»

Σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση, ο κ. Κορωνάκης είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται εξαρχής ώστε να υπάρξει κοινά επωφελής συμφωνία, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν είναι παντός καιρού, έχει «κόκκινες γραμμές» και τις εννοεί: τα εργασιακά, τη μείωση μισθών/συντάξεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την αύξηση του ΦΠΑ».

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι παρά την επιθυμία μερίδας Ευρωπαίων αξιωματούχων, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πριν την 25η Ιανουαρίου.

«Οι «κόκκινες γραμμές» χτίστηκαν στις μάχες για να φτάσουμε ως εδώ και ορίζουν τον τρόπο για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Ο λαός το γνωρίζει και γι' αυτό στηρίζει την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το αν ως Γραμματέας θα κληθεί να διαχειριστεί, εντός του ΣΥΡΙΖΑ, μια υποχώρηση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, ο κ. Κορωνάκης υπογράμμισε την σημασία της ειλικρινούς στάσης του ΣΥΡΙΖΑ στις σχέσεις του με την κοινωνία προσθέτοντας «δεν ωραιοποιούμε την κατάσταση, αλλά δεν πιστεύω πως θα βγούμε έξω από τα όρια του έντιμου συμβιβασμού. Έτσι θα συνεχίσουμε και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Με ειλικρίνεια, νηφαλιότητα και ενότητα θα καταλήξουμε σε αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον, ενταγμένες στο πλαίσιο του συγκεκριμένου πολιτικού σχεδίου, που εγκρίθηκε από την ελληνική κοινωνία, σταθερά σε ριζοσπαστική και προοδευτική κατεύθυνση».

Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος ή εκλογών, είπε ότι το σοβαρότερο ζήτημα συνίσταται στην αμφισβήτηση εκ μέρους μερίδας των συνομιλητών της ελληνικής κυβέρνησης, του δικαιώματος του ελληνικού λαού να θέσει τέλος στις πολιτικές λιτότητας και στην ύφεση και τόνισε ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», καθώς «η λιτότητα δεν είναι το Σύνταγμα της Ευρώπης και κυρίως η δημοκρατία δεν είναι λεπτομέρεια».

«Η ελληνική κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα περιθώρια των χειρισμών στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής. Αυτή δεν είναι λάστιχο και δεν ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Αν το ερώτημα είναι τόσο κρίσιμο προς την ελληνική πλευρά, τότε θα απαντηθεί από τον ίδιο τον λαό και αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Το δημοψήφισμα φαίνεται ως ο πιο πρόσφορος τρόπος για κάτι τέτοιο» πρόσθεσε.

Η συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ.

Ο κ. Κορωνάκης είπε ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, εξελίσσεται πολύ καλά, υπογραμμίζοντας ότι «θα ήταν αδύνατη η συνεργασία με κόμματα του μνημονίου και με κόμματα, που κάνουν τα πάντα για να επικρατήσει το παλιό, ακόμα κι αν δηλώνουν πως είναι καινούργιοι».

«Δεν διακυβεύεται η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ»

Ερωτηθείς αν είναι εύθραυστη η εσωκομματική πλειοψηφία, ο κ. Κορωνάκης υπενθύμισε την εκ του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθετημένη λειτουργία τάσεων και ιδεολογικών ρευμάτων στο εσωτερικό του, τονίζοντας ότι «ούτε η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ διακυβεύεται ούτε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα».

«Το σημαντικό είναι να αφήσουμε ανώφελα τείχη και ψευδείς στρατοπεδεύσεις, που έρχονται από το παρελθόν, και να προχωρήσουμε με δημοκρατία στο εσωτερικό και ενότητα στη δράση, απαντώντας στα σημερινά κρίσιμα ερωτήματα. Το κόμμα χρειάζεται ένα συλλογικό άλμα για να κερδίσει τον ρόλο του και αυτό πρέπει όλοι να το έχουμε κατά νου», κατέληξε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου