Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η έκθεση-βόμβα της ΕΚΤ προκάλεσε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Α.Τσίπρα με Α.Μέρκελ και Φ.Ολάντ


Μετά την έκθεση της ΕΕ που προβλέπει "οικονομικό Αρμαγεδόνα" στην ευρωζώνη με πρώτα "θύματα" τις Γαλλία, Αυστρία, Πορτογαλία αν δεν υπάρξει συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών, πλέον εντείνονται από πλευράς δανειστών οι προετοιμασίες για την επίτευξη πολιτικής λύσης κυριολεκτικά στο παρά 5' καθώς τα χρονικά περιθώρια για τους Ευρωπαίους στενεύουν.

Ετσι πριν λίγο είχαμε με αίτηση Γερμανίας και Γαλλίας μη προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα, της Γερμανίδας καγκελαρίου Α.Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φ.Ολάντ, όπου δύο τελευταίοι "κυριολεκτικά παρακαλούσαν" τον Ελληνα πρωθυπουργό "να ρίξει (σ.σ.: κι άλλο...) νερό στο κρασί του" και να δεχθεί μια ενδιάμεση λύση που θα υπόσχεται και "κούρεμα χρέους¨το φθινόπωρο.

Πρόκειται να αναμφισβήτητα μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη καθώς είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη μεταξύ των τριών ηγετών δείγμα της ανησυχίας της Ευρώπης για τις εξελίξεις εάν η Ελλάδα επιλέξει το δρόμο της ρήξης με τους εταίρους.

Σημαίνει όμως και κάτι άλλο: Ότι οι τρεις ηγέτες έχουν αναλάβει προσωπικά να βρουν διέξοδο στο αδιέξοδο αφήνοντας κατά μέρους όλους τους υπόλοιπους όπως τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε ακόμη και το ΔΝΤ, προς ώρας τουλάχιστον, το οποίο κρατά ιδιαίτερα σκληρή στάση «συντονισμένο» και «συνταυτισμένο» απόλυτα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ειδάλλως σε καμιά περίπτωση Μέρκελ και Ολαντ δεν θα ανάλωναν πάνω απ μια ώρα για να συζητήσουν κάτι που για άλλους δεν θα είχε κανένα νόημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την κυρία Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε προσωπικά δεσμευθεί να αναλάβει πρωτοβουλίες και η ίδια, προκειμένου οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς να ολοκληρωθούν με επιτυχία.

Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνονται και οι ελληνικές εκτιμήσεις οι οποίες έγιναν μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη ότι δηλαδή  υπάρχει αισιοδοξία της για επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, ακόμη και μέχρι την Κυριακή, απορρίπτοντας τις απαισιόδοξες δηλώσεις διαφόρων παραγόντων απο το εξωτερικό, θεωρώντας ότι αυτές εντάσσονται σε μια προσπάθεια πιέσεων προς την Αθήνα για περαιτέρω υποχωρήσεις.

Παράλληλα ο κ. Σακελλαρίδης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις τράπεζες, τόνισε οτι το σεναριο της χρεοκοπίας θελουν να το αποφύγουν όλες οι πλευρές και σημείωσε, με αφορμή σχετικές δηλώσεις, ότι τυχόν grexit θα εχει ευρύτερες αρνητικές συνέπειες για όλους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλισης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών σε περίπτωση συμφωνίας.

Εξηγώντας που εδράζεται η κυβερνητική αισιοδοξία για λύση στο ελληνικό πρόβλημα, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι δεν είναι λόγια του αέρα ότι γράφεται η συμφωνία και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου