Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Bloomberg: Μεγαλύτερη πίεση για τον Τσίπρα τα νέα ποσοστά της ανεργίας


Την δεινή πραγματική οικονομία της χώρας, η οποία πλήττεται από το πρόβλημα της ρευστότητας, έρχεται να αναδείξει με άρθρο του το Bloomberg, με τα νέα ποσοστά της ανεργίας να προστίθενται στα προβλήματα.

Την Τετάρτη αναμένεται να δημοσιευτούν τα νέα στοιχεία για την ανεργία με τις προβλέψεις να αναφέρουν πως το 25% του εργατικού δυναμικού δεν έχει θέση στην αγορά εργασίας.

Τα στοιχεία θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας μια μέρα μετά τις προβλέψεις της Κομισιόν για την οικονομία και θα ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να κλείσει άμεσα συμφωνία με τους δανειστές.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Βάλντις Ντομπρόφσκις στη Handelsblatt στα τέλη Απριλίου, η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν θα αγγίξει το αναμενόμενο 2,5%.

Η συνεχιζόμενη ύφεση και η κρίση του χρέους είχαν ως αποτέλεσμα το 25% της ανεργίας. Βέβαια, δεν έφτανε μόνο αυτό στην χώρα, η οποία καλείται μέχρι την Παρασκευή να πληρώσει 1,4 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Χωρίς, όμως, να υπάρχει εκταμίευση από τον μηχανισμό στήριξης από τον περασμένο Αύγουστο, η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με το πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων.

«Με μια τέτοια πίεση στη ρευστότητά της, η κυβέρνηση θα καθυστερήσει πληρωμές, συνεπώς θα υπάρξουν επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία. Η οικονομία προφανώς θα υποστεί τις συνέπειες αυτής της νέας αβεβαιότητας, ακόμα κι αν τα χειρότερα τελικά αποφευχθούν», ανέφερε ο Riccardo Barbieri Hermitte, επικεφαλής αναλυτής ευρωπαϊκών υποθέσεων στην Mizuho International του Λονδίνου.

Μια ακόμη «πληγή» της ελληνικής οικονομίας αποτελεί ο δείκτης PMI για τη μεταποίηση που έπεσε 2,4 μονάδες (από 48,9% στο 46,5%), χαμηλότερο ποσοστό από αυτό του Ιουνίου του 2013. Οταν ο δείκτης πέσει κάτω από το 50 αποκαλύπτει την συρρίκνωση της οικονομίας.

Πέρα από αυτά και οι τράπεζες παρουσιάζουν προβλήματα, με την ρευστότητά τους να διατηρείται μέσω του έκτακτου μηχανισμού της ΕΚΤ, η οποία σκέφτεται να περιορίσει την έκτακτη ρευστότητα. Αυτό συμβαίνει διότι η συμφωνία φαίνεται δύσκολη μετά την εκλογή Τσίπρα τον Ιανουάριο.

«Η ΕΚΤ σίγουρα έχει το όπλο στο τραπέζι, αλλά δε θα ήθελε να τη δουν να τραβάει τη σκανδάλη» λέει ο Gilles Moec, επικεφαλής αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch και πρόσθεσε πως αν η ΕΚΤ κλείσει την στρόφιγγα ρευστότητας οι ελληνικές τράπεζες θα φαληρίσουν.

Η Ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει μέχρι την Τετάρτη τον νέο κύκλο συνομιλιών για να προλάβει το Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου