Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Με "βροχή" εκτοξεύσεων πυραύλων cruise και Α/Α βλημάτων απαντά η Ρωσία στις ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στη Β. Σουηδία


Σε μεγάλης κλίμακας αεροπορικές ασκήσεις προχωρούν ταυτόχρονα Ρωσία και ΝΑΤΟ εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης στην Α. Ευρώπη και κυριότερη εστία των προβλημάτων την Ουκρανία.

Όπως έγινε γνωστό η  ρωσική Αεροπορία ξεκίνησε εχθές αιφνιδιαστική άσκηση των αεροπορικών της δυνάμεων στην κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια με κύριο αντικείμενο των ασκήσεων αυτών τις προσομοιώσεις εκτοξεύσεων βλημάτων cruise από στρατηγικά βομβαρδιστικά. Το παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο υπαρχηγός του ρωσικού ΓΕΕΘΑ στρατηγός Andrey Kartapolov.

«Η τρίτη φάση των ασκήσεων θα είναι επικεντρωμένη στις ασκήσεις αεροπορικών και δυνάμεων Αεράμυνας στα πεδία βολής του Ashuluk και του  Kapustin Yar» είπε ακόμη ο Ρώσος στρατηγός για να προσθέσει: «Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου θα πραγματοποιηθούν σενάρια απόκρουσης αεροπορικών επιθέσεων ενώ θα εκτοξευθούν βλήματα αέρος-εδάφους/επιφανείας όπως και αφέσεις βομβών εναντίον προσομοιούμενων  βάσεων τρομοκρατών».

Παράλληλα και με τα όσα δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βλημάτων cruise από στρατηγικά και υποστρατηγικά βομβαρδιστικά στο πεδίο βολής του Pemboi στο ρωσικό άπω βορά ενώ όπως διευκρίνισε οι ασκήσεις αναχαίτισης βλημάτων cruise από μαχητικά αεροσκάφη θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Ο Kartapolov είπε ακόμη πως οι αιφνιδιαστικές ασκήσεις αλλά και η έκτακτη επιθεώρηση στις αεροπορικές δυνάμεις της κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης «σχεδιάστηκαν ειδικά για να διαπιστωθεί η ετοιμότητα της ρωσικής Αεροπορίας για πραγματοποίηση επιθέσεων εναντίον εξτρεμιστών» όπως είπε χαρακτηριστικά φέρνοντας ως παράδειγμα το αντίστοιχο δείγμα γραφής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ και τη Συρία, .

Σύμφωνα με τον ίδιο η επιθεώρηση γίνεται εξαιτίας του γεγονότος ότι «οι εν δυνάμει κίνδυνοι και απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας στην περιοχή της κεντρικής Ασίας έχουν αυξηθεί σημαντικά».

Ο στρατηγός Kartapolov δήλωσε ακόμη πως στις ασκήσεις θα μετέχουν αεροπορικές δυνάμεις και δυνάμεις Αεράμυνας καθώς και τα σχετιζόμενα επιχειρησιακά και στρατηγικά κέντρα διοίκησης και ελέγχου, απατώντας σε ερώτηση στρατιωτικού ακολούθου εάν στις ασκήσεις θα μετάσχουν άλλοι κλάδοι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων: «Άλλες μονάδες εδάφους ή του Ναυτικού δεν πρόκειται να πάρουν μέρος» είπε.

Πρόσθεσε όμως πως στην έκτακτη επιθεώρηση θα συμπεριληφθούν και άλλες αεροπορικές μονάδες μακράς ακτίνας δράσης καθώς και μεταφορικών αεροσκαφών στη Δυτική Στρατιωτική Διοίκηση όπως και στη Νότια.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος περί τα 12.000 άτομα προσωπικό, 250 αεροσκάφη και 700 μονάδες και όλα αυτά μεταξύ 25 και 28 Μαΐου.

Όπως έγινε γνωστό το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ειδοποίησε για την αιφνιδιαστική άσκηση τόσο τα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ όσο και την Κίνα.

Ο Sergey Koshelev επικεφαλής του τμήματος για τη διεθνή συνεργασία είπε πως η Ρωσία δεν έχει κάποια διεθνή υποχρέωση για την γνωστοποίηση των ασκήσεων των εταίρων της σύμφωνα με το έγγαφο της συμφωνίας της Βιέννης του 2011.

«Παρόλα αυτά», είπε «ως ένδειξη καλής θελήσεως στείλαμε ειδοποιήσεις στον ΟΑΣΕ όσο και στην Κίνα αναφορικά με την έκταση και τα γενικά χαρακτηριστικά της άσκησης».

Β. Σουηδία: Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τις δικές του ασκήσεις  

Παράλληλα, στη βόρεια Σουηδία, σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.500 χλμ, από την περιοχή των ρωσικών ασκήσεων στο Pemboi , έξι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ –οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Νορβηγία– διοργανώνουν από χθες μαζί με τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Ελβετία μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων και 115 αεροσκαφών.

Σκοπός των ασκήσεων είναι να καταδείξουν πως οι δυνάμεις των χωρών αυτών μπορούν "να πραγματοποιήσουν προωθημένες επιχειρήσεις", σύμφωνα με τον Σουηδό στρατηγό Καρλ Ενγκελμπρέκτσον. Από τις 5 Ιουνίου, τα γυμνάσια αυτά θα περιληφθούν στην ετήσια στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ με την ονομασία "Baltops" στην οποία συμμετέχουν 4.500 άνδρες από 17 χώρες.

Αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις διεξάγονται ενώ οι βαλτικές χώρες καταγράφουν μία αύξηση της δραστηριότητας των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων κοντά στα σύνορά τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου