Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Κύριλλος: Να θυμόμαστε την ιστορία και να μην στηριζόμαστε στις "εξωτερικές δυνάμεις"

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος κάλεσε τη νεολαία να θυμάται τα μαθήματα της ιστορίας και να θεμελιώνει την ευημερία του ρωσικού κράτους χωρίς την ελπίδα στις "εξωτερικές δυνάμεις " και τη βοήθεια της Δύσης, αναφέρει η ιστοσελίδα «Patriarkhia.ru».

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία την Τρίτη τέλεσε εορτασμούς της Εικόνας της Υπεραγίας Παναγίας του Καζάν, αυτή η εικόνα το 1612 βρισκόταν στην λαϊκή επιστράτευση που απελευθέρωσε τη Μόσχα από τους Πολωνούς κατακτητές χάρη στην προστασία της Θεοτόκου.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας προσευχόταν την ημέρα αυτή στη λειτουργία στο Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Ιβάνοβο και έπειτα απηύθυνε το λότο στους πιστούς ως αρχιερέας.

Ενθύμισε ότι μετά μια μακράν περίοδο της διχόνοιας και της μάχης με τους Τατάρους και Μογγόλους κατακτητές η Ρωσία επιτέλους το 15ο – 16ο αιώνα "άρχισε να ενισχύει τα σύνορά της και να αποκτάει τη διαμόρφωση ενός μεγάλο ευρασιατικού κράτους " — ξεκίνησε "η διαδικασία της συγκρότησης των ρωσικών εδαφών ". Όμως, πρόσθεσε ο Προκαθήμενος, πέρασε πολύ λίγος χρόνος και τα πάντα άλλαξαν.

"Οι Πολωνοί εισβολείς πέρασαν σχεδόν όλη τη Ρωσία και όχι τυχαία, επειδή δεν είχαν αντιμετώπιση. Πολλοί θεωρούσαν σωστό να κάνουν την επιλογή τους υπέρ ενός ξένου ηγέτη ο οποίος θα έρθει από τη Δύση και θα φέρει δήθεν υψηλό πολιτισμό, εάν θέλουμε να εκφραστούμε με τους σημερινούς όρους, θα φέρει νέες τεχνολογίες, νέο τρόπο ζωής, μια νέα τάξη, και πολλοί έχουν σκύψει μπροστά στη δύναμη αυτή και δεν έφεραν την αντιμετώπιση ", είπε ο Πατριάρχης.

Όπως είπε, εκείνο το διάστημα πολλοί και ακόμη και οι ιερείς "έχουν συγχωνεύσει την αλήθεια με το ψέμα, την πατρίδα και την ελευθερία με τη σκλαβιά και την εξάρτηση ", και ως αποτέλεσμα η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού.

"Η ιστορία μας μαθαίνει πολλά, εάν οι άνθρωποι όμως δεν γνωρίζουν την ιστορία, μπορούν ξανά και ξανά να επαναλαμβάνουν τα λάθη τους, τα λάθη του λαού τους, των προηγούμενων γενιών. <…>.

Για να μην μας ξανατύχει κάτι τέτοιο, για να μην μπορέσει κανένας να μας ξεμυαλίσει, κανένας να μην μας δελεάσει δίνοντας οδηγίες σε κάποιες εξωτερικές δυνάμεις οι οποίες δήθεν μπορούν να μας φέρουν την ελευθερία, την πρόοδο, τον πλούτο, δεν πρέπει να υποκύψουμε στους δελεασμούς αυτούς ", προειδοποίησε ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης παραδέχτηκε ότι πολλοί από την ανερχόμενη γενιά δεν έχουν ιδέα για τη δύσκολη δεκαετία του 1990, για τα βάσανα του λαού στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο και μάλιστα για την προηγούμενη ιστορία.

"Στην ιστορία αυτή υπήρξαν πολλά δύσκολα και ανυπόφορα, αλλά από όλη αυτό το ιστορικό δράμα του λαού και της χώρας μπορούμε να κάνουμε μόνο ένα συμπέρασμα: όταν κρατιόμασταν γερά από την πίστη μας, όταν κινούμενοι με την χριστιανική αγάπη την παρατείναμε και στο λαό μας και στην πατρίδα μας, όταν ξέραμε να συγχωρούμε τα αδύναμα του διπλανού μας, μην έχοντας διχόνοιες και συγκρούσεις και ταυτόχρονα ενώνοντας τις προσπάθειες, όταν πλησίαζε ο εξωτερικός εχθρός, τότε ήμασταν αήττητοι ", τόνισε ο Αγιώτατος Πατριάρχης.

briefingnews.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου