Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Η εξαφάνιση των Πετσενέγκων Τούρκων.


Το 1090-91 ήταν μια εποχή τραγική για το Βυζάντιο.
Ο πολεμικός λαός των Πετσενέγκων (Πατζινακών), η μεγαλύτερη δύναμη στα βόρεια του Βυζαντίου μετά την υποταγή της Βουλγαρίας, είχε εισβάλει στα Βαλκάνια, είχε προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές, και είχε φτάσει να πολιορκεί την Κωνσταντινούπολη. Ταυτόχρονα ο εμίρης της Σμύρνης Τζαχάς, σε συνεννόηση με τους Πετσενέγκους, πολιορκούσε την πρωτεύουσα από τη θάλασσα. Ο Αλέξιος Α΄ Κομνηνός, που μόλις είχε απαλλαγεί από τους Νορμανδούς εισβολείς, ήταν σε απόγνωση. Η μόνη ελπίδα σωτηρίας ήταν μια βοήθεια από έξω. Και η βοήθεια αυτή βρέθηκε στο πρόσωπο των Κουμάνων, ενός πολεμικού λαού τουρκικής καταγωγής, όπως ήταν και οι Πετσενέγκοι. Με τη βοήθεια των Κουμάνων ο βυζαντινός στρατός αντιμετώπισε τους Πετσενέγκους κοντά στο όρος Λεβούνιο στις 29 Απριλίου 1091. Στην τρομερή μάχη που ακολούθησε οι Πετσενέγκοι υπέστησαν τρομακτική ήττα και ολοκληρωτική καταστροφή. Η καταστροφή τους ήταν τέτοια που ουσιαστικά από τότε έπαψαν να υπάρχουν ως ανεξάρτητη δύναμη, και μετά από λίγο αφανίστηκαν και ως λαός. Η καταστροφή των Πετσενέγκων στο Λεβούνιο αποδόθηκε με μια περίφημη φράση από την Άννα Κομνηνή, κόρη και ιστορικό του Αλεξίου Α, η οποία έγραψε: "[Οι Σκύθαι (= Πετσενέγκοι)] διά μίαν ἡμέραν τὸν Μάιον οὐκ εἶδον".

Οριστική απαλλαγή του Βυζαντίου από τους Πετσενέγκους πέτυχε ο γιος και διάδοχος του Αλεξίου Α’, ο Ιωάννης Β΄ Κομνηνός, με τη νίκη του το 1122 στη μάχη της Βέροιας (σημ. Στάρα Ζαγορά στη Βουλγαρία).
Τέτοιους και τόσους εχθρούς αντιμετώπιζε σε όλη τη μακραίωνη ιστορία του το Βυζάντιο, κι όμως παρέμενε όρθιο, μεγαλουργούσε και αποτελούσε για αιώνες ολόκληρους έναν κυματοθραύστη για την Ευρώπη από τα ανατολικά.

https://byzantiumtoday.wordpress.com/
Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο,ΤΙ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ


    Και ήρθε ο Ιωάννης ο Λόγος του Θεού, και έβγαλε στο φως των Ελλήνων τα έργα των ρυπαρών εθνών καθήμενος εις το μέσον των Ισμαηλιτών.

    Κηρύττει την Ιεράν Ανάστασιν του Ελληνικού Έθνους.
    Το πρόσωπό του είναι ο Ουρανός.
    Καρδιά του η Ελλάδα και αίμα του ο Ιησούς Χριστός.
    Σώμα του η Αγία Εκκλησία.

    Αυτός είναι ο Λόγος.
    Ο Λόγος ο Ηγέτης, και Σύνταγμά του η ελευθερία των ουρανών.
    Στέμμα του η βασιλεία στις καρδιές των Ελλήνων και Σύνταγμά του η σωτηρία των Εθνών.
    Ο Ιωάννης μας είναι αυτός που ανέδειξε όλο τον ελληνικό ορυκτό μας πλούτο, τον οποίο θα τον χαρίσει σε αυτόν που ανήκει... εις τον ελληνικό λαό!

    Αυτός είναι που θα καθαρίσει από την Ελλάδα ό,τι βάρβαρο και μη ελληνικό.
    Αυτός είναι ο βασιλεύς ο ξυπόλυτος της τάξης Μελχισεδέκ, που την παιδεία την ελληνική θα αναστήσει και τον Θεό της Σίβυλλας των Οσίων Πατέρων μας κάθε άνθρωπος θα γνωρίσει.

    Ελήλυθεν η ώρα του Ελληνισμού.

    http://apokalypsisnow.blogspot.gr/2016/03/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή