Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Τουρκία - Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου


Ένα τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Μπακού-Τιφλίδα-Ερζουρούμ εξερράγη σήμερα 4 Αυγούστου στην επαρχία Kars στην βορειοανατολική Τουρκία, σταματόντας τη ροή αεριου μέσω του αγωγού όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Ο αγωγός, επίσης γνωστό ως αγωγός Νότιας ροής, μεταφέρει φυσικό αέριο από το πεδίο Shah Deniz του Αζερμπαϊτζάν. Η κρατική εταιρεία αγωγών της Τουρκίας, Botas, δήλωσε ότι είχε αρχίσει τις εργασίες επισκευής στο κατεστραμμένο τμήμα.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή υπήρξε σχετικά μικρή ροη φυσικού αερίου στο τμήμα λόγω εργασιών συντήρησης που ξεκίνησαν στις 2 Αυγούστου. 

Ο Gunay Ozdemir, περιφερειάρχης, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ότι η έκρηξη συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες σε ένα τμήμα του αγωγού που βρίσκεται στην περιοχή Σαρικαμίς της επαρχίας Καρς, η ροή του αερίου στο χωριό Yagbasan μειώθηκε για λόγους ασφαλείας.

“Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα", δήλωσε ο Ozdemir.

Την περασμένη εβδομάδα, στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ, ο αγωγός πετρελαίου, Κιρκούκ-Τσεϊχάν δέχθηκε επίθεση στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ, σε ένα περιστατικό για το οποίο εχουν κατηγορηθεί οι μαχητές του PKK.

Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε 18 χιλιόμετρα [11 μίλια] εντός της περιοχής Cizre της επαρχίας Σιρνάκ, δίπλα στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ.

Επιπλέον τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα και ένας άλλος τραυματίστηκε από την έκρηξη μιας νάρκης που πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή τους από δρόμο της επαρχίας Σιρνάκ. Διαβάστε: Τρείς στρατιώτες νεκροί απο επίθεση PKK - Ανησυχία ΕΕ

Καθώς η Τουρκία δεσμεύεται στη Συρία και το Ιράκ, εντείνει τον αγώνα της κατά των Κούρδων - μια κίνηση που θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου