Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Η Αγγλία ξανανοίγει την πρεσβεία μετά από τέσσερα χρόνια στην Τεχεράνη


Μετά την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα, η κινητικότητα γύρω από το Ιράν -και τις εμπορικές συμφωνίες που έρχονται ως συνέπεια- είναι έντονη. Και μέσα στο ερχόμενο σαββατοκύριακο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, η πρεσβεία της Αγγλίας πρόκειται να ξανανοίξει στην Τεχεράνη. 

Η επίσκεψη του Χάμοντ στο Ιράν είναι η πρώτη επίσκεψη βρετανού υπουργού Εξωτερικών εδώ και 14 χρόνια, και ακολουθεί τις πρόσφατες επισκέψεις άλλων αξιωματούχων της Ευρώπης, από την Γαλλία, την Ιταλία ακόμα και την Γερμανία.

Όπως και στις αντίστοιχες περιπτώσεις των άλλων Ευρωπαίων, έτσι και εδώ ο Χάμοντ θα συνοδεύεται από μία μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίοι θα κάνουν τις συζητήσεις για την επανέναρξη των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. 

Η πρεσβεία είχε κλείσει το Νοέμβριο του 2011 μετά από μια σειρά πολύ έντονων διαμαρτυριών των κατοίκων της Τεχεράνης εναντίον της Αγγλίας και των κυρώσεων που είχε επιβάλλει μαζί με άλλες δυτικές χώρες στο Ιράν. Οι διαμαρτυρόμενοι, πολλοί από τους οποίους ανήκαν στους Φρουρούς της Επανάστασης, είχαν καταφέρει να μπουν μέσα στην πρεσβεία, να κάψουν την σημαία και να κάνουν πλιάτσικο σε όσα υπήρχαν μέσα στο κτίριο.

Όπως και να έχει, η σπουδή της Βρετανίας να ξανανοίξει την πρεσβεία της έχει να κάνει με τις έντονες φωνές διαμαρτυρίας που ακούστηκαν μέσα στην χώρα ότι οι Άγγλοι καθυστέρησαν να επωφεληθούν από το άνοιγμα της αγοράς του Ιράν, και τους πρόλαβαν όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι που ήδη κλείνουν εμπορικές συμφωνίες.

«Είναι πολλά τα λεφτά» στο Ιράν, και κάθε καθυστέρηση είναι πολιτικά και οικονομικά ανεπίτρεπτη. Ακόμα και για τους γρήγορους -λόγω μακράς θητείας στην αποικιοκρατία- σε αυτά τα θέματα Άγγλους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου