Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Βίλι Βίμερ: ''Οι ΗΠΑ μοιάζουν να ελέγχουν το γερμανικό μηχανισμό ασφαλείας''


Την άποψη πως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μοιάζουν να «ελέγχουν» τμήματα της γερμανικής κυβέρνησης, υποστήριξε με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο Βίλι Βίμερ, άλλοτε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για θέματα άμυνας.

Με αφορμή το δημοσίευμα εφημερίδας που ισχυριζόταν πως η γερμανική αντικατασκοπία —το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Προστασία του Συντάγματος (BfV)— έλαβε από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) ειδικό λογισμικό με αντάλλαγμα να της παραδίδει πληροφορίες, ο Βίμερ υποστήριξε πως «η εντύπωση εδώ και χρόνια στη Γερμανία είναι ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν πάρει τον έλεγχο τμημάτων της γερμανικής κυβέρνησης, με την επίγνωση της γερμανικής κυβέρνησης ή χωρίς αυτή, σε ό,τι αφορά τη συνεργασία ανάμεσα στον γερμανικό μηχανισμό ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας».

Οι πράκτορες της γερμανικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας αντιμετώπισαν «μεγάλη πίεση» από την ιεραρχία καθώς η NSA ήθελε άμεσα «αποτελέσματα με τα οποία να μπορεί να δουλέψει» από τη χρήση του λογισμικού που παρέδωσε στο BfV, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τσάιτ. Στελέχη του BfV είχαν επιχειρηματολογήσει ότι οι πληροφορίες που συλλέγονταν με τη χρήση του λογισμικού μπορούσαν να μεταφέρονται στην NSA χωρίς να παραβιάζεται το γερμανικό δίκαιο.

Ο Βίλι Βίμερ έκρινε πως όλα αυτά δείχνουν πως επιδιώκεται να ενισχυθεί ο «παγκόσμιος έλεγχος των πληροφοριών από το αγγλοσαξονικό δίκτυο των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας».

Ο ίδιος επισήμανε πως παρότι οι μυστικές υπηρεσίες πολλών κρατών ανταλλάσσουν πληροφορίες, η αμερικανογερμανική περίπτωση είναι διαφορετική. Οι πληροφορίες που έδιναν οι γερμανικές υπηρεσίες χρησιμοποιούνταν από τις αμερικανικές για κατασκοπεία σε βάρος γερμανικών εταιρειών και πολιτικών, καθώς επίσης και σε βάρος επιχειρήσεων και πολιτικών προσώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γερμανική εφημερίδα Die Zeit έγραψε την Τετάρτη, επικαλούμενη ένα έγγραφο που έφερε στο φως ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ότι το BfV παρέλαβε το λογισμικό από την NSA υποσχόμενο να της παραδίδει όλα τα δεδομένα που η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ θεωρούσε σημαντικά. Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Γερμανίας και το σώμα κοινοβουλευτικού ελέγχου το οποίο είναι αρμόδιο για την εποπτεία του BfV δεν είχαν ενημερωθεί για τη συμφωνία.

Μάλιστα στις αρχές του Ιουλίου ο ιστότοπος WikiLeaks είχε δημοσιοποιήσει έγγραφα που αποκάλυπταν ότι οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τρεις καγκελάριους —Χέλμουτ Κολ, Γκέρχαρντ Σρέντερ, Άγγελα Μέρκελ— και πολλά ακόμη στελέχη της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης από τη δεκαετία του 1990.

Ήδη όμως από τον Απρίλιο, γερμανικά ΜΜΕ είχαν αποκαλύψει πως η υπηρεσία κατασκοπείας BND συγκέντρωνε στοιχεία για πολίτες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων Γερμανών, για λογαριασμό της NSA.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου