Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ για τον Έλληνα που κινδυνεύει με εκτέλεση στο Μπουρούντι


Η ζωή του Έλληνα πολίτη Σπύρου Χαγκαμπιμάνα, με σπουδές στη Νομική Αθηνών, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Το δικτατορικό καθεστώς στο Μπουρούντι (Αφρική) τον συνέλαβε στις 27 Ιουνίου, όταν αρνήθηκε ως συνταγματάρχης της αστυνομίας να ανοίξει πυρ κατά διαδηλωτών. Έκτοτε, έχει υποστεί φρικτά βασανιστήρια και κρατείται παράνομα, σε άθλιες συνθήκες, χωρίς να έχει δικαστεί, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» για την δραματική υπόθεση.

Η ιστορία

Η περιπέτεια του Σπύρου ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος της χώρας έκανε πραξικόπημα.

Το Μπουρούντι βυθίστηκε στο χάος και στους δρόμους ξεχύθηκαν χιλιάδες πολίτες για να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος, το οποίο απάντησε με πολιτικές διώξεις και δολοφονίες.

Ο Σπύρος έλαβε εντολή να ανοίξει πυρ κατά άοπλων διαδηλωτών και να καταστείλει βίαια τις εξεγέρσεις. Αψήφησε τις εντολές και έγινε μισητός εχθρός του καθεστώτος.

Όταν συνελήφθη δεν προέβαλε αντίσταση και είχε διώξει τη φρουρά του για να μην κινδυνεύσει.

Στα κρατητήρια της προεδρικής αστυνομίας βασανίστηκε για δέκα ημέρες, αλλά δεν υπέκυψε.

Κάθε ώρα μετράει

Έχουν περάσει 18 ημέρες από τότε που το «Έθνος» έφερε στο φως την υπόθεση του Σπύρου, πατέρα ενός παιδιού, αλλά οι ελληνικές Αρχές κινούνται νωχελικά, παρόλο που κάθε λεπτό που περνά είναι κρίσιμο..

Η αγωνία της συζύγου του Οσάνα που με τον γιο της βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία κορυφώνεται. Η ίδια σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εφημερίδα ανέφερε ότι οι πληροφορίες από το Μπουρούντι είναι άκρως ανησυχητικές, καθώς οι εξοντώσεις παίρνουν τη μορφή γενοκτονίας.

Το νομικά βήματα

Οι δικηγόροι του Σπύρου στα διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα, Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης, κλιμακώνουν τη διεθνή δικαστική παρέμβαση. Αναμένεται να υποβάλουν προσφυγή ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που εδρεύει στη Χάγη. Αλλά, το καθεστώς αρνείται τώρα τη δικαστική διερεύνηση.

Οι φίλοι από τη Νομική και την ΑΣΟΕΕ

Η είδηση της παράνομης φυλάκισης του Σπύρου προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων από συμφοιτητές του στη Νομική και φίλους του από την ΑΣΟΕΕ. Στα social media έχει δημιουργηθεί η σελίδα Free Spiros Richard Hagabimana, η οποία αριθμεί χιλιάδες μέλη. Μεταξύ αυτών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδηςκαι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που τον γνώριζαν από την ΑΣΟΕΕ, όπου εργαζόταν ο Σπύρος στη Βιβλιοθήκη.

Η επιστολή των 170

Η επιστολή που έστειλαν στο Εθνος και υπογράφουν απάνω από 170 φίλοι και συμφοιτητές του από τη Νομική και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων αναφέρει:

«… Οι συμφοιτητές του στη Νομική το 1996 δεν γνωρίζαμε ότι ο Σπύρος ήταν πολιτικός πρόσφυγας, αξιωματικός του στρατού στη χώρα του που είχε έρθει να σπουδάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων… Ο Σπύρος εγκλωβίστηκε στην Ελλάδα από ένα ακόμη πραξικόπημα που αναβίωσε τα μίση του φρικτού πολέμου μεταξύ Χούτου και Τούτσι, αλλά ως θετικός άνθρωπος αποφάσισε να αξιοποιήσει τον χρόνο του σπουδάζοντας νομικά και παράλληλα (…) Αγάπησε την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα του, έμαθε και μιλά τα ελληνικά σαν μητρική γλώσσα, πήρε υπηκοότητα, βαπτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος και πριν από έναν χρόνο έφερε στην Ελλάδα και βάπτισε τον γιο του, Μάρκο, τώρα 3,5 ετών… Όταν δόθηκε η ευκαιρία επέστρεψε στο Μπουρούντι για να συμβάλει στην παλινόρθωση της Δημοκρατίας, έγινε αξιωματικός της αστυνομίας, έκανε οικογένεια και έναν γιο… Δεν μας εξέπληξε η στάση του, ο Σπύρος θα έκανε πάντα αυτό που υπαπαγορεύει η ηθική και βαθιά χριστιανική του συνείδηση. Ο Σπύρος είναι ένας λαμπερός άνθρωπος που αγγίζει όσους είναι γύρω του…».

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή ό άνθρωπος είναι μαύρος? Καί μάς τόν παρουσιάζεται ώς ''έλληνα''? Αφήστε τίς μπούρδες γιατί δέν βρισκώμαστε στίς δεκαετίες 90-2000, εποχές αποβλάκωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή