Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Γιγάντιο κοίτασμα φυσικού αερίου εντοπίστηκε στις ακτές της Αιγύπτου


Η ιταλική ενεργειακή εταιρεία ‘ENI’ ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η πληροφορία είναι από την ίδια την εταιρεία, στην ιστοσελίδα της, που σημειώνει ότι πρόκειται «για μια σούπερ γιγαντιαία ανακάλυψη». Το φυσικό αέριο εντοπίστηκε σε βάθος 1.450 μέτρων. Η αναζήτηση για κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου είχε υπογραφεί το 2014 με το αιγυπτιακό υπουργείου Πετρελαίου, μετά από σχετική προκήρυξη διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το πεδίο εκτιμάται σε περίπου 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μπορεί να αποδώσει 30 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα «άπαχο» αέριο, το οποίο μετρείται σε περίπου 850 δις κυβικά μέτρα αερίου, όπως σημειώνεται.
Το κοίτασμα βρίσκεται στο πεδίο Ζοχρ, που είναι το μεγαλύτερο πεδίο της Αιγύπτου στη Μεσόγειο και μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.
Η ‘ENI’ θα επιταχύνει την εργασία και τις μελέτες. Το εύρημα είναι ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες της Αιγύπτου για τις επόμενες δεκαετίες.
Ο εκτελεστικός διευθυντής Κλάουντο Ντεσκάλτσι, έχει μεταβεί στο Κάιρο για να ανακοινώσει επίσημα την ανακάλυψη στον Αιγύπτιο πρωθυπουργό Ιμπραχίμ Μαχλάμπ.

http://www.echedoros-a.gr/
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου