Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

THE NEW YORK TIMES: Η Τουρκία, εκτός του ISIS, πολεμά και τους Κούρδους


Στα τέλη της προπερασμένης εβδομάδας, η Τουρκία ενίσχυσε σημαντικά τον ρόλο που διαδραματίζει στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας βομβαρδίζοντας στόχους του «Ισλαμικού Κράτους» εντός της σπαρασσόμενης χώρας. Ταυτόχρονα, επέτρεψε σε αμερικανικά βομβαρδιστικά να απογειώνονται από τουρκικές αεροπορικές βάσεις προκειμένου να πλήξουν τους τζιχαντιστές. Με αυτές τις κινήσεις η Τουρκία -που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, διαθέτει από τις ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις της περιοχής και επί καιρό ανησυχούσε για την εξέλιξη του συριακού προβλήματος- θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην κατατρόπωση του ISIS. 
Αυτά τα θετικά νέα, ωστόσο, ακολουθήθηκαν από μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη που ενδεχομένως να βυθίσει στον ζόφο την περιοχή. Τις τελευταίες ημέρες, τα τουρκικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν στρατόπεδα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), τους Κούρδους αυτονομιστές που δραστηριοποιούνται από κάποιες απομακρυσμένες περιοχές του Βορείου Ιράκ.
Οι επιθέσεις αυτές, μάλιστα, έβαλαν μονομιάς οριστικό τέλος στην εκεχειρία Αγκυρας και Κούρδων ανταρτών, μιας εκεχειρίας που παρέμενε ενεργή από το 2013.
Η ωφελιμιστική απόφαση της Τουρκίας να εξισώσει τους κινδύνους που εγκυμονεί το «Ισλαμικό Κράτος» με αυτούς των Κούρδων αυτονομιστών θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πραγματικό πισωγύρισμα για τις προσπάθειες των συμμαχικών δυνάμεων που, υπό αμερικανική ηγεσία, επιχειρούν εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους».
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια νέα φάση στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών, μια φάση η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα καταλήξει στη δημιουργία μιας ντε φάκτο ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Βόρεια Συρία. Και σε αυτό δεν μοιάζει να έχει λόγο το αμερικανικό Κογκρέσο, που δεν κατάφερε να συμφωνήσει στον στόχο αλλά και στη φύση του πολέμου, κάτι που θα προσδιόριζε τις παραμέτρους εμπλοκής της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα σε Ιράκ και Συρία. Προφανώς, οι Αμερικανοί βουλευτές έχουν αποφασίσει να επιτρέψουν στην κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα να εμπλακεί περισσότερο σε αυτή την τόσο πολύπλοκη σύρραξη. Η αλήθεια είναι ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιζητούσαν επί μακρόν μια πιο ενεργή συμμετοχή της Τουρκίας στη Συρία, αναφέρει Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλει να σχολιάσει το γεγονός ότι η Αγκυρα αντί των τζιχαντιστών πλήττει τους Κούρδους του ΡΚΚ. Πάντως, σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν διαδραμάτισαν κανένα ρόλο στους βομβαρδισμούς εναντίον των Κούρδων, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Τουρκίας σε «αυτοάμυνα».
Εξαπολύοντας, όμως, τις επιθέσεις κατά του ΡΚΚ και ξεκινώντας τον πόλεμο εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» η Τουρκία εμφανίζεται περισσότερο από όλα να θέλει να εξουδετερώσει οριστικά τις κουρδικές ένοπλες ομάδες στα σύνορά της.
Βραχυπρόθεσμα, οι τουρκικές ενέργειες είναι αντιπαραγωγικές όσον αφορά την επιτυχή αντιμετώπιση του «Ισλαμικού Κράτους». Μία συριακή πτέρυγα του ΡΚΚ, οι Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG), αποτέλεσε εκ των πιο έμπιστων συμμάχων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία, όταν προσπαθούσαν να εντοπίσουν πολεμιστές εμπιστοσύνης.
Αν, τελικά, η Τουρκία αποφασίσει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους», τότε ο διεθνής αγώνας μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά. Επιτρέποντας στα αμερικανικά βομβαρδιστικά να απογειώνονται από τις τουρκικές βάσεις, περιορίζονται σημαντικά οι ώρες πτήσης μεταξύ των στόχων. Η Τουρκία μοιάζει να επιθυμεί να καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα εναντίον των τζιχαντιστών. Ολα αυτά είναι σημαντικά βήματα. Ωστόσο, η παράλληλη εκστρατεία της χώρας εναντίον του ΡΚΚ μπορεί να δυναμιτίσει την προσπάθεια.
Καθημερινή

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/08/the-new-york-times-isis.html
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου