Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Τσέχος πρόεδρος προς Β.Πούτιν: "Να επέμβεις στην Συρία για να μας σώσεις από τους ισλαμιστές"


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν έκανε σήμερα κατά την διάρκεια του εορτασμού της κινεζικής Ημέρας της Νίκης να επέμβει στην Συρία και να σταματήσει τους ισλαμιστές, ο Τσέχος ομόλογός του Miloš Zeman.

Mάλιστα τον χαρακτήρισε σύμμαχο-κλειδί εναντίον των τζιχαντιστών σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal

"Να συμμετάσχετε στην διεθνή προσπάθεια να σταματηθεί η τρομοκρατία του ISIL" είπε ο Τσέχος πρόεδρος σύμφωνα με τα τσεχικά ΜΜΕ, στον απόηχο της είδησης ότι ήδη Ρώσοι στρατιώτες αλλά και ρωσικά μαχητικά και drones συμμετέχουν στις μάχες κατά των ισλαμιστών στο πλευρό των στρατιωτών του Μ.Άσαντ και των επίλεκτων ιρανικών σωμάτων Al Quds.

"Εκτιμούμε βαθύτατα την αντικειμενική αξιολόγηση της πρόσφατης ιστορίας, στον καιρό του πολέμου" είπε ο Β.Πούτιν στον Τσέχο πρόεδρο. Είναι η δέυτερη φορά που οι δύο ηγέτες συναντιούνται, καθώς ο Τσέχος πρόεδρος είχε παραστή και στους εορτασμούς της ρωσικής Ημερας της Νίκης στις 8 Μαϊου.

"Τα σημερινά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπισθούν με κοινές προσπάθειες χωρίς να απορριπτουμε ο ένας τον άλλο" ήταν η απάντηση του Ρώσου προέδρου και πρόσθεσε "συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις σας".

Ο Zeman τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπισθεί η τρομοκρατία του ISIL με την δημιουργία μιας διεθνούς στρατιωτικής δυνάμεως, και ζήτησε από τον Β.Πούτιν να συμμετάσχει η Ρωσία στη δύναμη αυτή.

Ο Zeman μίλησε στα ρωσικά και τόνισε ότι θα ζητηθεί το θέμα στην επόμενη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να μιλήσει και ο ίδιος ο Β.Πούτιν.

"Πρέπει να βρεθεί μια διεθνής λύση που να έχει την αποδοχή του Συμβουλίου Ασφαλείας όπως είχε γίνει μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Σομαλία. Οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στους τζιχαντιστές, στα στρατόεδά τους και τους ηγέτες τους, και όχι στην κατοχή εδάφους" είπε ο Τσέχος πρόεδρος.

Η έκκληση του Τσέχου προέδρου ειδικά στον Β.Πούτιν μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς, οι πρόσφυγες που καταφεύγουν εκ Συρίας στην ΕΕ την έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει, και οφείλεται στα μαζικά εγκλήματα των ισλαμιστών.

Υπάρχει δε διάχυτη αίσθηση ότι οι ΗΠΑ έπαιξαν "σκοτεινό" ρόλο στην δημιουργία του ISIL και έτσι πολλοί Ευρωπαίοι στρέφονται προς την έτερη υπερδύναμη, την Ρωσία για μια πιο δυναμική αντίδραση.

Πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων στο Πεκίνο για τους εορτασμούς της παράδοσης της Ιαπωνίας, η οποία έγινε παρουσία και του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν.

12.000 στρατιώτες και 500 οχήματα παρέλασαν στην πλατεία Τιενανμεν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε στο Πεκίνο χθες, επίσημος προσκεκλημένος του κινέζου ομόλογού του Σι Τζιπίνγκ, προκειμένου να παραστεί στην μεγάλη Παρέλαση της Νίκης για την 70η επέτειο της νίκης της Κίνας στον πόλεμο της Αντίστασης ενάντια στην Ιαπωνία αλλά και την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά από επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Σι Τζιπίνγκ στον πρόεδρο Πούτιν, λίγο πριν την παρέλαση, οι δύο ηγέτες περπάτησαν μαζί στις κερκίδες, με τον κινέζο πρόεδρο να καλοσωρίζει δημόσια τους επίσημους προσκεκλημένους του: 

Ηγέτες και  ανώτεροι αξιωματούχοι από δεκάδες χώρες και διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, του προέδρου της Βόρειας Κορέας, της Αιγύπτου, της Τσεχίας, της Κιργιζίας, του  Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν. 

Το Πεκίνο είχε απευθύνει πρόσκληση και στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε, καθώς και σε πολλούς ηγέτες χωρών της Δύσης, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραστούν.

Σύμφωνα με τον προεδρικό σύμβουλο Γιούρι Ουσάκοφ, κατά τη διήμερη παραμονή του στο Πεκίνο ο Πούτιν αναμένεται να υπογράψει τριάντα συμφωνίες για διμερείς συνεργασίες. 

Στην ατζέντα του Ρώσου προέδρου περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον κινέζο πρωθυπουργό της χώρας, Λι Κεκιάνγκ, με τους οποίο, όπως και με τον Σι Τζιπίνγκ, θα συζητήσουν θέματαπου αφορούν στην οικονομική συνεργασία Ρωσίας - Κίνας. Όπως γράφουν οι Moscow Times, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συνομιλίες για συνεργασία σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και σε θέματα που αφορούν διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ και το G20, αλλά και για το Φόρουμ της οικονομικής συνεργασίας των κρατών Ασίας και Ειρηνικού. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου