Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

18 στελέχη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από επίθεση του ΡΚΚ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Tην ίδια στιγμή που ο Ρ.Τ.Ερντογάν θεωρεί ότι μπορεί να απειλεί μια κατά πολύ ανώτερη στρατιωτική δύναμη όπως η ρωσική πολεμική μηχανή, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας δέτηκαν ένα ακόμα βαρύτατο πλήγμα από τους μαχητές του ΡΚΚ στην επαρχία Şemdinli στην περιφέρεια του Hakkari όπου και σκοτώθηκαν δεκαοκτώ στρατιώτες και στελέχη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα για τις ζημιές που προκάλεσε σε κουρδικά νεκροταφεία ο τουρκικός Στρατός.

Η επιχείρηση κατά του Κέντρου Διοίκησης της Στρατοχωροφυλακής του Şemdinli ξεκίνησε με ανατίναξη του πύργου παρατήρησης εντός του στρατοπέδου της Στρατοχωροφυλακής, αμέσως μετά στοχοποιήθηκαν οι στρατιώτες που ήταν κοντά στα τεθωρακισμένα οχήματα, όπου και σκοτώθηκαν 2 από αυτούς.

Συντονισμένα και προγραμματισμένα οι μαχητές του ΡΚΚ χτύπησαν τα μέλη των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονταν εντός στρατοπέδου σκοτώνοντας τέσσερα στελέχη τους.

Άλλα 5 στελέχη σκοτώθηκαν εντός των στρατώνων, από βλήματα όλμων. 

Οι Τούρκοι επιχείρησαν να αντιδράσουν με τεθωρακισμένα οχήματα αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από τα πυκνά πυρά των μαχητών του ΡΚΚ.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για μιάμιση ώρα κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες της Στρατοχωροφυλακής και πέντε και ακόμα πέντε στελέχη των ειδικών δυνάμεων.

Στη συνέχεια οι μαχητές απαγκιστρώθηκαν από το μέρος πριν μπορέσουν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλέιας να αποστείλουν ενισχύσεις. Δεν επρόκετιο περί ενέδρας αλλά περί ευθείας επίθεσης κατά πολυδύναμου στρατοπέδου, και αυτό δείχνει ότι το ΡΚΚ δεν φοβάται την κατά μέτωπο αντιπαράθεση με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Σε ξεχωριστές επιχειρήσεις του ΡΚΚ ανατινάχθηκε τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα στην επαρχία Silopi του Şırnak κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες ενώ άλλοι τέσσερις σκοτώθηκαν σε επίθεση πο πραγματοποιήθηκε στο φυλάκιο του Karakol hill στο χωριό Kızıltepe.

Το σύνολο των νεκρών ανεβαίνει στους 25. Επρόκειτο για πολύ αιματηρές ημέρες για την Άγκυρα και ενώ δεν μπορεί να περιορίσει την κουρδική εξέγερση εκτοξεύει απειλές κατά της έτερης υπερδύναμης του πλανήτη, την Ρωσική Ομοσπονδία, απειλές που γνωρίζει ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Αγνούνται στο μεταξύ οι δύο Τούρκοι στρατιώτες που απήχθησαν το Σάββατο από τις δυνάμεις του ΡΚΚ.

Οι Κούρδοι μαχητές είχαν στήσει μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο Τουντσελί – Ερζιντσάν, κοντά στο χωριό Αλατσίκ, στη νοτιοανατολική τουρκοκρατούμενη κουρδική περιοχή του Τουντσελί, και έκαναν έλεγχο ταυτοτήτων των διερχόμενων οδηγών.

Μεταξύ των οχημάτων που σταμάτησαν, για να κάνουν έλεγχο ταυτοτήτων, ήταν και ένα υπεραστικό λεωφορείο στο οποίο μεταξύ των επιβατών ήταν και δύο Τούρκοι στρατιώτες.

Τα ονόματα των δύο Τούρκων στρατιωτών είναι Αντίλ Καμπακλί (Adil Kabaklı) και Μουσλούμ Αλτιντάς (Müslüm Altıntaş). Αμφότεροι αιχμαλωτίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα βουνά.

Ο εκνευρισμός των Τούρκων για την αποτυχία εξάλειψης της κουρδικής εξέγερσης φαίνεται και απο τον τρόπο που φέρθηκαν στην σορό νεκρού Κούρδου μαχητή την οποία έδεσαν σε τεθωρακισμένο όχημα και την έσερναν στους δρόμους, πρακτικές που οι Τουρκοι ιστορικά τις συνήθιζαν.


Η μετάδοση ενός βίντεο που το πτώμα ενός Κούρδου αντάρτη που τον έχουν δέσει από τον λαιμό σε ένα τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας και το σέρνουν στους δρόμους μιας πόλης, πιθανότατα στην επαρχία Σιρνάκ, προκάλεσε παγκόσμιο σοκ
«Είναι απαράδεκτο να μεταχειρίζονται έναν νεκρό κατ' αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν πρόκειται για έναν νεκρό τρομοκράτη», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Νταβούτογλου έκανε τη δήλωση αυτή σε ζωντανή συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι HaberTurk TV.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου