Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ταυτοποιήθηκε ο μόλις 6 μηνών αγνοούμενος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο


Ο μικρότερος αγνοούμενος του 1974, Ανδρέας Κυριακού που ήταν μόλις 6 μηνών όταν δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις του Αττίλα, ταυτοποιήθηκε και η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου στις 10.00 από τον ιερό ναό “Της Του Θεού Σοφίας” στο Στρόβολο.

Τα οστά του μικρού Ανδρέα βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο μαζί με τα οστά της μητέρας του και άλλων συγγενών του. Από την οικογένεια οι μόνοι που κατάφεραν να επιζήσουν ήταν ο θείος του μωρού και ο μικρότερος αδερφός του Παναγιώτης.

Σύμφωνα με μαρτυρία του θείου του σε κυπριακό κανάλι , Βάσου Κυριάκου, ήταν 14 Αυγούστου του 1974 όταν ακούγοντας τους βομβαρδισμούς και τα τανκς των Τούρκων να πλησιάζουν,  άρχισαν να τρέχουν μακριά από το σπίτι τους στο Τραχώνι Κυθραίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου καθώς έτρεχαν δίπλα από τα τεθωρακισμένα, ένα μέλος της οικογένειας τραυματίστηκε και η οικογένεια διασκορπίστηκε. Αυτός και ο πατέρας του ανέβηκαν σε μία άμαξα κι έτσι κατάφεραν να γλιτώσουν.

Μετά από εκείνο το τραγικό περιστατικό δεν κατάφεραν να ξαναδούν το βρέφος και τη μητέρα του Αγγελική, 25 ετών τότε, τις αδερφές της Σούλα και Μάρω, 11 και 19 ετών αντίστοιχα, και την μητέρα των κοριτσιών Ελένη Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του Παναγιώτη Κυριάκου, οι αγνοούμενοι εκτελέστηκαν, κάτι το οποιό και απεδείχθη από σφαίρα που βρέθηκε στο κεφάλι της μίας αδερφής, ενώ το βρέφος έφερε τραυματισμό στο πόδι.

Συγκλονιστικές επίσης ήταν και οι φωτογραφίες που παραχωρήθηκαν στο κανάλι, μιας και τα προσωπικά αντικείμενα των αγνοουμένων έμειναν αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων, όπως συνέβη με την πιπίλα του βρέφους, το κλειδί του σπιτιού της οικογένειας στο Τραχώνι, τα ρούχα των γυναικών, ένα δακτυλίδι και μία βέρα.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΨΩΦΗΣΤΕ ΡΕ ΚΤΗΝΗ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ! ΨΩΦΗΣΤΕ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΙΚΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή