Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αμπάς στον ΟΗΕ: "Η Παλαιστίνη αξίζει να αναγνωριστεί πλήρως"


«Αναγνωρίζουμε το Ισραήλ, αλλά εκείνοι δεν αναγνωρίζουν εμάς», δήλωσε ο πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, τόνισε πως η Παλαιστίνη αξίζει να αναγνωριστεί πλήρως.

Όπως είπε, «εμείς αναγνωρίζουμε το Ισραήλ, αλλά εκείνοι δεν αναγνωρίζουν εμάς» και πρόσθεσε πως η χώρα του αξίζει πλήρη ένταξη και αναγνώριση σαν κράτος στα Ηνωμένη Έθνη ενώ τόνισε πως πολλές είναι οι χώρες που ήδη το κάνουν. 

«Ιστορική αδικία σημειώνεται για τον λαό της Παλαιστίνης. Δεν αξίζουμε να στερούμαστε κράτους», πρόσθεσε ο κ. Αμπάς.

Την ίδια ώρα, κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει να «σχεδιάζει ενέργειες» σχετικά με το τέμενος Αλ-Ακσά, το οποίο έχει γίνει θέατρο συγκρούσεων, καθώς όπως τόνισε «θα προκληθεί εκρηκτική κατάσταση στην Ιερουσαλήμ».

Προειδοποίησε, λοιπόν, πως οι συγκρούσεις θα λάβουν θρησκευτικό και όχι πολιτικό χαρακτήρα αν συνεχίσει το κλίμα να είναι τεταμένο με τις ταραχές ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς να εξακολουθούν. 

Νωρίτερα, δήλωσε πως αυτό που ζητά η παλαιστινιακή αρχή είναι ειρήνη βάσει του διεθνούς δικαίου, τη στιγμή που το παλαιστινιακό ζήτημα, όπως τόνισε, έχει παραμείνει άλυτο εδώ και χρόνια.

Ο κ. Αμπάς έκανε ειδική αναφορά και στους εποικισμούς των Ισραηλινών σε παλαιστινιακά εδάφη, ενώ τόνισε ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε «οικογένειες Παλαιστινίων να καίγονται ζωντανές, εξαιτίας της ισραηλινής κυβέρνησης».

Αυτό, όπως εξήγησε, βαθαίνει το μίσος καθώς «οι δολοφόνοι αυτών των ανθρώπων είναι ελεύθεροι και δεν συλλαμβάνονται. Που βρίσκεται η δημοκρατία και η δικαιοσύνη σε ένα κράτος που υποστηρίζει ότι είναι δημοκρατικό;».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων. 

«Δεν έχω το χρόνο να απαριθμήσω τις παραβιάσεις των Ισραηλινών. Πυροβολούν εναντίον διαδηλωτών. Πρέπει να απαντήσουμε. Προσπαθούμε να μεταδώσουμε την κουλτούρα της ειρήνης.

Θέλουμε ο λαός μας να απολαμβάνει σταθερότητα και ασφάλεια. Αυτό δε μπορεί να επιτευχθεί αν σκοτώνουμε νέους και παιδιά. Πώς μπορεί ένα κράτος να λέγεται δημοκρατικό;», διερωτήθηκε ο Μαχμούντ Αμπάς. 

«Δεν έφτασε η στιγμή να σταματήσει ο πόνος; Δεν έφτασε η ώρα να σταματήσουν οι εποικισμοί στα εδάφη μας και να αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές;», συνέχισε ο κ. Αμπάς.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής αρχής κάλεσε τις χώρες να συνεχίσουν να στηρίζουν την Παλαιστίνη καθώς στόχος είναι να ενισχυθεί το διεθνές στάτους της χώρας.

«Δεν θέλουμε μία προσωρινή λύση. Δεν θα επιτρέψουμε σε εκείνους που θέλουν να μας χωρίσουν, να το καταφέρουν. Η Παλαιστίνη είναι χώρα ιεροσύνης και ειρήνης. Είναι ο τόπος που ο Μωάμεθ ανήλθε στον Παράδεισο. Περιμένουμε ακόμα τη σταθερότητα», είπε ο κ. Αμπάς.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου