Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Συντάγματα βαλλιστικών πυραύλων «Topol» στην Ν.Ρωσία σε πολεμική ετοιμότητα λόγω ασκήσεων


Ο διοικητής των ρωσικών Στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων (RVSN), Αντιστράτηγος Sergei Karakayev έθεσε σε  συναγερμό αριθμό συνταγμάτων   διηπειρωτικών πυραύλων «Topol» λόγω ασκήσεων στην περιοχή Yoshkar-Ola, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των στρατηγικών πυραύλων Δυνάμεων, ο συνταγματάρχης Ιγκόρ Egorov και αναφέρει ο ρωσικός τύπος .

«Το συντάγματα  των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων ,  τέθηκαν στον υψηλότερο δυνατό βαθμό ετοιμότητας μάχης, υλοποιώντας  νυκτερινή πορεία 50 μιλίων στην θέση της ζώνης εκτόξευσης των  πυραύλων» , αναφέρει η ανακοίνωση.

Το κινητά συστήματα βαλλιστικών πυραύλων  «Topol» , εκτέλεσαν πλήθος ασκήσεων , όπως αυτής της απόκρουσης εχθρικής επιθέσεως από  «κομάντος» του εχθρού. Ως προσομοίωση,  ομάδες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων πραγματοποίησαν  « εικονική επίθεση» στις κινητές μονάδες των πυραύλων

«Σκοπός της ετοιμότητας των πυραυλικών δυνάμεων συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας μάχης, είναι η πλήρη ενεργοποίηση του προσωπικού και συστημάτων ώστε να καταστούν όλοι και όλα «έτοιμα», δήλωσε ο Yegorov.

Οι ασκήσεις  λαμβάνουν χώρα, σύμφωνα με το σχέδιο των  ρωσικών στρατηγικών πυραύλων Δυνάμεων. Συνολικά, στις ασκήσεις συμμετέχουν περίπου 3.000 στρατιώτες και πάνω από 200 συστήματα  εξοπλισμού.

Σήμερα με το πυραυλικό σύστημα Topol είναι εξοπλισμένες επτά μεραρχίες πυραύλων από τις 12 που περιλαμβάνουν οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις της Ρωσίας. Πρόσφατα η μεραρχία πυραύλων του Τέικοβο (κεντρική ευρωπαϊκή Ρωσία) εξοπλίστηκε με τα πυραυλικά συστήματα Topol και Yars. Το διηπειρωτικό στρατηγικό σύστημα Topol-M διαθέτει τρεις προωθητικούς πυραύλους, μονή πολεμική κεφαλή, χρησιμοποιεί στερεό καύσιμο και είναι «συσκευασμένο» σε κοντέινερ μεταφοράς και εκτόξευσης, στο οποίο μπορεί να βρίσκεται τουλάχιστον 15 χρόνια. Η διάρκεια επιχειρησιακής ζωής του είναι πάνω από 20 χρόνια.

Σε διαδικασία επανεξοπλισμού βρίσκονται οι μεραρχίες Νοβοσιμπίρσκ και Νίζνι Ταγκίλ. Ως τα τέλη του 2015 η μεραρχία του Νοβοσιμπίρσκ θα αποκτήσει ένα ακόμη σύνταγμα Topol και αυτή του Νίζνι Ταγκίλ δύο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr και άρθρο: Έτσι ξαφνικά, οι ρώσοι «έβγαλαν βόλτα» 700 διηπειρωτικούς πυραύλους σε έξι σημεία σε όλη την Ρωσία, υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο τέθηκαν σε  συναγερμό οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις οι οποίες κινητοποίησαν 700 κινητές μονάδες βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων «Topol» και «Yars» , οι οποίοες βγήκαν για περιπολία σε έξι περιοχές της ρωσικής επικράτειας. Το  σημαντικότερο  όμως είναι ότι με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, οι μονάδες τέθηκαν σε διαρκή κίνηση, όπως ακριβώς θα συνέβαινε σε περίπτωση που ανέμεναν πυρηνικό πλήγμα.

Η συγκεκριμένη άσκηση θεωρούμε ότι ακολουθεί την ίδια «λογική».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου