Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ας Αφήσουν τα Ψέματα – Η Κατάρριψη Ρωσικού Μαχητικού δεν ήταν Τυχαία – το Είχε Αποφασίσει η Τουρκία


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Τα γεγονότα και συγκεκριμένα η τουρκική προσπάθεια μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 είναι στην κατεύθυνση να πείσουν ή να δώσουν την εντύπωση ότι οι Τούρκοι υπερασπίστηκαν από τους κακούς ρώσους τα σύνορα τους που τόσο κατάφορα παραβιάστηκαν !!!!!!!!!!!!!!!! Πρόκειται βέβαια για άλλη μια μεγάλη απάτη σαν αυτές που ξέρουν μόνο οι τούρκοι να σκηνοθετούν. Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού έπρεπε να γίνει και δεν ήταν καθόλου τυχαία και έπρεπε να γίνει προκειμένου να αποφευχθεί μια μοιραία για τα συμφέροντα των Τούρκων προσέγγιση ανατολής – δύσης προ του κοινού εχθρού που λέγεται ISIS, γιατί απλά η Τουρκία είναι ISIS.

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού δεν έγινε τυχαία. Δύο ημέρες πριν η Τουρκία είχε διαμαρτυρηθεί στη Ρωσία για ρωσικούς βομβαρδισμούς κατά των Τουρκμομάνων, της «αδελφής» τουρκικής μειονότητας στην Συρία, η οποία μάχεται κατά του Άσαντ, εξοπλισμένη από τη «μαμά» Τουρκία.

Με εντολή Ερντογάν πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου, παρουσία της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών και του επικεφαλής της ΜΙΤ. Τότε πρέπει να ελήφθη και η απόφαση προβολής ισχύος έναντι της Ρωσίας, αφού προηγουμένως κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τον πραγματικό ή υποθετικό βομβαρδισμό των Τουρκομάνων, ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα.


Βασικός όμως στόχος της Άγκυρας είναι να αποτρέψει την προσέγγιση Δύσης-Ρωσίας η οποία φαινόταν επικειμένη μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Έτσι φτάσαμε στο ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός της κατάρριψης, το οποίο απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς οι Τούρκοι έσπευσαν να ζητήσουν την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, ζητώντας την πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου. Όσον αφορά το συμβάν καθαυτό οι Τούρκοι ανέφεραν ότι το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από μαχητικά τους. Πρόκειται ουσιαστικά για μια δήλωση προβολής ισχύος με αντίκτυπο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα στη Ρωσία η κοινή γνώμη ξεχειλίζει από οργή για τους Τούρκους με ορισμένα ρωσικά μέσα να δημοσιεύουν ιστορικά στοιχεία για τους Ρωσοτουρκικούς πολέμους!!!!!

Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση της Τουρκίας για προβολή ισχύος στη Ρωσία, όπως άλλωστε αναφέρει και ο ιδιοκτήτης  της ελληνόφωνης εφημερίδας “Απογευματινή της Κωνσταντινούπολης” κ. Μιχάλης Βασιλειάδης  ρίχνει λάδι στη φωτιά. Τα Τουρκικά ΜΜΕ και αρκετά στελέχη της κυβέρνησης βέβαια δεν έκρυψαν την χαρά τους. Πανηγύριζαν, όμως μάλλον δεν έχουν καταλάβει ακόμα που έμπλεξαν …  Αυτό που έγινε είναι κεραυνός πολέμου και κανείς νομίζω δεν είναι σε θέση να προβλέψει αν και πότε θα οδηγηθούμε σε μια γενικευμένη σύρραξη στην ευρύτερη περιοχή. Η Τουρκία θα φέρει για άλλη μια φορά ακέραια την ευθύνη.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Mέ τό καλό καί σύντομα νά εξαφανιστούν από τήν Ελληνική Μικρά Ασία πού κατέχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή