Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Λαφαζάνης: "Να τί είχα συμφωνήσει με τους Ρώσους για το χρέος"


Μία διαφορετική πτυχή της προσέγγισης της Ρωσίας, από την ελληνική κυβέρνηση, αποκαλύπτει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, σε συνέντευξή του σε καθημερινή εφημερίδα, μίλησε για σχέδια εναλλακτικής χρηματοδότησης της Ελλάδας, τα οποία όπως λέει είχαν γίνει δεκτά από τη Μόσχα και έκανε επαφές για αυτά στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, μία εβδομάδα πριν από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στην διακρατική συμφωνία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, που υπέγραψε με τον Ρώσο ομόλογό του στις 19 Ιουνίου. «Αυτό που πρότεινα ήταν οι ρωσικές τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την ελληνική εταιρεία που θα συμμετείχε στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού, την ΔΕΠΕΝΕ, έναντι των ωφελειών που θα είχε στο μέλλον από τη διαχείρισή του», είπε σε καθημερινή εφημερίδα, ο κ. Λαφαζάνης. Η ιδέα ήταν να χορηγηθούν «κάποια δισ.» στην ΔΕΠΕΝΕ, ως προκαταβολή, με τα οποία η εταιρεία θα αγόραζε το ελληνικό χρέος ώστε να ξεφύγει η Ελλάδα από την «τρομερή οικονομική στενότητα».

Οι ρωσικές τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, εκτίμησαν ότι το σχέδιο ήταν ρεαλιστικό, καθώς το είχαν ξανακάνει. Αλλά η κοινοπραξία δεν συστάθηκε ποτέ. «Είχα ιδρύσει την ΔΕΠΕΝΕ και ήμασταν έτοιμοι για το επόμενο βήμα, αλλά τότε ήρθε το τρίτο μνημόνιο, απομακρύνομαι από την κυβέρνηση και το έργο ενταφιάζεται», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Οπως πρόσθεσε, την ίδια μοίρα είχε και η πρωτοβουλία για να γίνει η Ελλάδα τακτικό μέλος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS, αίτημα που είχε γίνει δεκτό από την Ρωσία και «θα μπορούσε να είχε άμεσα οφέλη για την Ελλάδα με τη μορφή αναπτυξιακών δανείων». Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ακόμη ότι είχε συναντήσεις για αυτό το θέμα, στο Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, με τον πρόεδρο του νέου οργανισμού να «δηλώνει ανοιχτός στην άμεση προσχώρησης της Ελλάδας».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου