Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Το Ιράκ Απειλεί με Πόλεμο την Τουρκία – «Ξεχείλισε το Ποτήρι»


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Η προκλητική ανάπτυξη δυνάμεων εκ μέρους της Τουρκίας στο έδαφος του Ιράκ, έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό την μεγάλη αντίδραση του. Μέχρι τώρα η Βαγδάτη έχει χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματική οδό, είτε με διμερείς συνομιλίες, είτε με προσφυγή στον ΟΗΕ και άλλους διεθνής οργανισμούς προσπαθεί να βρει το δίκιο της. Όταν μάλιστα την ίδια στιγμή το Ιράκ έχει απέναντι του μια Τουρκία που για αστείους λόγους κατέρριψε ένα Ρωσικό μαχητικό επειδή δήθεν παραβίασε τον εναέριο χώρο της για κάποια λεπτά της ώρας, πώς να μην νοιώθει να το πνίγει το δίκιο όταν στην δική του περίπτωση παραβιάζεται αναίτια και κατάφορα η εδαφική του κυριαρχία. Έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε άλλο τρόπο, απείλησε την Τουρκία με πόλεμο, όπως πρέπει να κάνει κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του και την ιστορία του σε αυτές τις περιπτώσεις.

Έτσι  ο Ιρακινός υπουργός εξωτερικών Ibrahim al-Jaafari δήλωσε, σύμφωνα με τη Zaman, ότι το Ιράκ θα προσφύγει στη χρήση στρατιωτικών μέσων, εάν απαιτηθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του από την τουρκική εισβολή στα βόρεια σύνορα του. Συγκεκριμένα ανέφερε σε δημοσιογράφους στη Βαγδάτη ότι,  ΄΄ εάν δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο η στρατιωτική τότε εμείς θα την χρησιμοποιήσουμε. Εάν εξαναγκασθούμε θα πολεμήσουμε για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και τις περιουσίες μας ΄΄.

Θεωρούμε απόλυτα φυσιολογική και σωστή την κίνηση του Ιράκ, δεν γίνεται όταν εισβάλουν στο έδαφος σου να παραμένεις αδρανής ή να περιμένεις άλλους να σε σώσουν. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια και μετά τις συστάσεις Αμερικανών και Ρώσων προς την Τουρκία να αποσυρθεί από την στρατιωτική βάση Bashiqa αλλά και από οπουδήποτε έχει εισβάλλει στο Β. Ιράκ και να σεβαστεί την κυριαρχία του, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι θα έχει και την υποστήριξη όσον αφορά την Ρωσία ή ανοχή όσον αφορά τις ΗΠΑ, σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση του κατά της Τουρκίας. Εν τω μεταξύ οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ που ήδη διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον του ISIL, την περασμένη Κυριακή ανακατέλαβαν το Ramadi, που αποτελεί την πρώτη μεγάλη τους επιτυχία ενάντια στους αδίστακτους αντάρτες, δείχνοντας δυναμική ολικής επαναφοράς και ανάκτησης του ελέγχου της χώρας. Έτσι και με το ηθικό υψηλό θα αντιμετωπίσουν πιστεύουμε με επιτυχία την Τουρκική πρόκληση.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου