Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΤ: «Η κρίση στην Ελλάδα έχει ξεπεραστεί»


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν έχει τη δικαιοδοσία για το αν μια χώρα μπορεί να μπει ή να βγεί από την ευρωζώνη, είπε ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Βίτορ Κονστάντσιο σε συνέντευξη σε γερμανικό μέσο σήμερα, προσθέτοντας ότι είναι ευθύνη της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Σε συνέντευξη στην οικονομική εφημερίδα Borsen-Zeitung που ανάρτησε η ΕΚΤ στην ιστοσελίδα της, ο Κονστάντσιο ερωτήθηκε εάν τα σενάρια για πιθανή έξοδο της Ελλάδας που ακούστηκαν το καλοκαίρι ζημίωσαν την εμπιστοσύνη στο ευρώ.

«Μόνο η (ίδια η) χώρα μπορεί να αποφασίσει μόνη της να φύγει από το ευρώ, δεν μπορεί να αποβληθεί σύμφωνα με το νόμο, παρότι μπορεί να υπάρξει πίεση (για να φύγει)», απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, συνεχίζοντας: «Ωστόσο, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, η ΕΚΤ δεν έχει δικαιοδοσία όσον αφορά την είσοδο ή έξοδο μιας χώρας. Είμαστε υπεύθυνοι για την διασφάλιση του ευρώ και την ακεραιότητα της νομισματικής ένωσης, ανεξάρτητα από τη σύνθεσή της. Τώρα, όσον αφορά την ερώτησή σας, κάθε συζήτηση για την πιθανή έξοδο μιας χώρας αποδυναμώνει τη νομισματική ένωση συνολικά, και επιπλέον σημαίνει πρόσθετο χρηματοοικονομικό κόστος για όλες τις χώρες. Ευτυχώς, η ελληνική κρίση έχει τώρα ξεπεραστεί».

Σε απάντηση για την συνέπεια καθυστερήσεων από την Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις, ο Κονστάντσιο απάντησε: «Υπάρχει μια συμφωνία και είναι τώρα ευθύνη της Ελλάδας – και, ασφαλώς, και των άλλων χωρών της ευρωζώνης – να τηρήσουν τις δεσμεύσεις των».

Στη συνέντευξη, μεταξύ άλλων, ο Κονστάντσιο είπε ότι δεν πιστεύει πως η ευρωζώνη θα μπει ως σύνολο σε αποπληθωρισμό, αμύνθηκε της απόφασης της τράπεζας να παρατείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την απόφαση της Γερμανίας να υποδεχθεί μεγάλους αριθμούς προσφύγων. Σε μία Ευρώπη που γερνάει, η συρρίκνωση του εργαζόμενου πληθυσμού αρχίζει να ασκεί πίεση κάθετα σε κάθε δυνατότητα ανάπτυξης και στη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών συστημάτων, εξήγησε, και μια αύξηση του εργατικού δυναμικού μπορεί να βοηθήσει, αν και δεν είναι θέμα για το οποίο μπορεί να δώσει συμβουλές μια κεντρική τράπεζα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου