Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Κραυγή του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας: Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που αποτελούν το 22% των πολιτών , όμως το Αλβανικό κράτος κατεδαφίζει Εκκλησίες


Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος μιλώντας στο παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο  CNN International σε συνέντευξη του, έβγαλε μια μεγάλη κραυγή αγωνίας για την τύχη της ορθοδοξίας στην χώρα αυτή.

Ο ίδιος κληθείς να απαντήσει στην προκλητική κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στην Δρυμάδες η οποία χτίστηκε εδώ και 1000 χρόνια , απάντησε ότι πρόκειται για ένα άκρως δυσάρεστο επεισόδιο   «ωμής» κρατικής παρέμβασης.

Επίσης μίλησε για τα ακίνητα που εθνικοποιήθηκαν από το πρώην κομμουνιστικό κράτος και τα οποία  δεν  επιστράφηκαν  ποτέ στην εκκλησία   από το αλβανικό κράτος, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.


«Είναι  μια λεπτομέρεια που δεν καθόλου ευχάριστη. Η νυν αλβανική  κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επιστρέψει την  εκκλησιαστική περιουσία που εθνικοποίησε το  κομμουνιστικό κράτος  του Εμβέρ Χότζα»,  τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος .

Ο προκαθήμενος της εκκλησίας τόνισε με έμφαση ότι  υπάρχουν μοναστήρια που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ στην δικαιοδοσία της εκκλησίας.

Εξηγεί μάλιστα ότι «αυτά είναι  ιερά μέρη ή δεν είναι , αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να καθορίσει μόνο μια ανώτερη δύναμη».

Ο Έλληνας Αρχιεπίσκοπος δήλωσε στο CNN ότι οι ορθόδοξοι αποτελούν ο  22% του πληθυσμού της χώρας , ποσοστό που σύμφωνα με τον ίδιο δείχνει ότι οι Ορθόδοξοι ναι μεν δεν αποτελούν  την πλειοψηφία, αλλά είναι  ένα μεγάλο κομμάτι πολιτών της χώρας . Πρόκειται για  ένα ζωντανό και ενεργό κομμάτι της κοινωνίας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο οποίος αποτελεί μια σεβαστή προσωπικότητα στην αλβανική κοινωνία,  σημειώνει ότι οι διαθρησκευτικές σχέσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή στην Αλβανία,  και ότι η Εκκλησία πρέπει να μεταδώσει την πίστη στην κοινωνία, για το κοινό καλό.

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας πρέπει να αποτελέσουν «κώδωνα» αφύπνισης της ελληνικής πολιτείας, η οποία οφείλει να συνδράμει στον αγώνα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου ενάντια στα επεκτατικά σχέδια των Τιράνων.

Η πολιτική ελίτ όλων ανεξαιρέτων των αλβανικών κυβερνήσεων , συμπεριλαμβανομένου και του Κομμουνιστή ηγέτη Ε. Χότζα , κατέσχεσε, έκλεψε, κατέστρεψε, έκαψε, οτιδήποτε μπορούσε να αρπάξει  από την ορθόδοξη εκκλησία της   Αλβανίας .

Τελευταία εξέλιξη η κατεδάφιση ενός ελληνορθόδοξοι ναού  στις Δρυμάδες,(σύμφωνα με άρθρο από pentapostagma.grμε τίτλο Κατεδαφίζουν την 1000χρονη εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες οι Αλβανοί!) ,  στην οποία δεν δόθηκε η ανάλογη απάντηση από την Αθήνα.

ΟΙ Αλβανοί και με την παρακίνηση Τούρκων πλούσιων επιχειρηματιών αρπάζουν σήμερα  τα εδάφη των Ελλήνων στην Βόρεια Ήπειρο,  με σκοπό να χτίσουν μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία και να εκμεταλλευτούν τους Έλληνες συμπατριώτες μας.

Το να υποστηρίζει η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση την Αλβανία σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και στα διεθνή φόρα , αποτελεί μία πράξη  η οποία αντιτίθεται κυρίως στα ελληνικά συμφέροντα . Κάποτε πρέπει να ξυπνήσουμε και τα κατανοήσουμε ότι όλοι οι «γείτονες μας» θέλουν  να μας αρπάξουν και από ένα κομμάτι γης , για αυτό θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πλήρως την εξωτερική πολιτική μας .

Καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε σέβονται.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου