Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ρωσικά άρματα μάχης Τ-90 απελευθέρωσαν το βόρειο Χαλέπι και καταδιώκουν ισλαμιστές και Τούρκους μισθοφόρους


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
O συριακός Στρατός κατάφερε να περικυκλώσει το Χαλέπι, και από την βόρεια πλευρά επιτυγχάνοντας τον στόχο του αποκλεισμού των ισλαμιστών απελευθερώνοντας  τις πόλεις με σιιτικό πληθυσμό Nubbul και al-Zahraa που βρίσκονταν υπό πολιορκία για περισσότερα από 3 χρόνια, και οι κάτοικοι υποδέχθηκαν τους Σύρους στρατιώτες ως ήρωες.

Στις μάχες συμμετείχαν ρωσικά Τ-90 τα οποία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο σε συνδυασμό με τα πλήγματα που επέφερε η ρωσική Αεροπορία κατά των ισλαμιστών.

Η ήττα των ισλαμιστών ήταν τόσο συντριπτική που χάθηκαν 11 διοικητές του ISIS και της Αλ Κάιντα κατά την  διάρκεια των συγκρούσεων.

Πολλοί Τούρκοι μισθοφόροι είναι μεταξύ των νεκρών, ενώ αναφέρεται ότι δύο οκταμελείς ομάδες Τούρκων των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή και συντόνιζαν τον εφοδιασμό των ισλαμιστών, απέφυγαν την τελευταία στιγμή τον ρωσικό εγκλωβισμό και οδεύουν προς την ασφάλεια των τουρκικών συνόρων.

Tαυτόχρονα οι Κούρδοι του YPG κατέλαβαν Την πόλη Ziyarah στον θύλακα του Αφρίν.

Η Ziyarah βρίσκεται βόρεια των πόλεων Nubl και al-Zahraa. Η κουρδική αυτή επιχείρηση δίνει περαιτέρω βάθος στην αδύνατη γραμμή άμυνας που μόλις δημιούργησε χθες ο συριακός Στρατός βόρεια του Χαλεπίου.

Οι Κούρδοι επιδιώκουν να αποκλείσουν εντελώς το βόρειο πέρασμα του Αφρίν το οποίο συνδέει τους ισλαμιστές με την Τουρκία, και τους απομένουν λίγα μόνο χιλιόμετρα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου