Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Al-Monitor: Η Τουρκία δεν είναι πλέον σε θέση να εισβάλει στην Συρία


Η  συμμετοχή της Ρωσίας στην συριακή σύγκρουση  δεν έχει αφήσει πολλές  επιλογές της Τουρκίας για περαιτέρω δράση στη Συρία, γράφει η αραβική εφημερίδα  Al-Monitor .

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της Ρωσίας «έκοψε» τον δρόμο των Τούρκων προς το Χαλέπι και τώρα «εκκαθαρίζει» την περιοχή από τους ριζοσπάστες ισλαμιστές.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, βρέθηκαν σε ένα  σημείο καμπής, μετά το οποίο μιλούσαν συνεχώς για επικείμενη τουρκική εισβολή στην  Συρία, αναφέρει δημοσίευμα.


Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές , ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου δεν επιδίωκαν   στρατιωτική επέμβαση, αλλά ο κύριος στόχος τους είναι να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ-Άσαντ , αλλά και αυτό το σχέδιο «πέταξε»  την ίδια στιγμή που εισήλθε  η Ρωσία στον πόλεμο.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος με την εκκαθάριση των βορείων συνόρων τους από τους τζιχαντιστές επιδιώκουν να μην δώσουν στην Άγκυρα την παραμικρή ευκαιρία να «ευθυγραμμίσει»  τις  δυνάμεις της με τους Ισλαμιστές .

Η είσοδο τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία φάνηκε ως η τελευταία ευκαιρία για την «είσοδο» της  Άγκυρας  στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Συρία.

Ωστόσο, τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Νταβούτογλου δεν ήταν σε θέση να λάβουν  καμία υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό το θέμα. Ο  τουρκικός στρατός κατέστησε σαφές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δεν υποστηρίζει θερμά μια  πιθανή επέμβαση στην Συρία.

Επιπλέον, στην Άγκυρα έγινε απόλυτα κατανοητό ότι  μονομερείς ενέργειες  χωρίς «έγκριση» δεν γίνονται αποδεκτές , διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της  στρατιωτικής αντιπαράθεσης με την Ρωσία.

Ο συριακός στρατός, μαζί με τη ρωσική αεροπορία και τους Κούρδους της Συρίας , σαρώνουν συνεχώς τους  τζιχαντιστές και τους ριζοσπάστες ισλαμιστές, που υποστηρίζονται από τις τουρκικές αρχές.

Δύο εβδομάδες μετά τις δηλώσεις σχετικά με την ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για  αποστολή στρατευμάτων στη Συρία, η Τουρκία άρχισε να  τα « μασάει» .

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Α. Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο κανάλι «Al Jazeera» επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση στο θέμα αυτό.

Η Τουρκία  παρά την εθνικιστική ρητορική,  δεν επιθυμεί καμιά  αντιπαράθεση με την Ρωσία, για αυτό οι επιλογές που διαθέτει  μειώνονται στο βομβαρδισμό των τζιχαντιστών  σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα. Δεδομένου ότι η Ρωσία υποστηρίζει και τους Σύρους Κούρδους, και σύμφωνα  με το ίδιο τον  Νταβούτογλου,   «η Ρωσία ελέγχει τους ουρανούς, και την  καρδιά του συριακού λαού».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου