Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Οι Ουκρανοί θα καλύψουν το κενό της Ρωσίας στην Πυρηνική τεχνογνωσία προς την Τουρκία


Πληροφορίες αναφέρουν ότι  στο πλαίσιο της συμφωνίας κατασκευής του  πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, ήταν και η κατάρτιση Τούρκων επιστημόνων στην Μόσχα από Ρώσους ειδικούς σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας .

Μετά την ακύρωση των συμφωνιών της εκπαίδευσης  του  τουρκικού ανθρώπινου δυναμικού από την Ρωσία , η Ουκρανία προσφέρθηκε να μοιραστεί την εμπειρία της στον τομέα αυτό αναφέρει τουρκική ιστοσελίδα.

Οι Ουκρανοί διαβλέποντας την μεγάλη ευκαιρία  που είχαν  , έκαναν δεκτό  το τουρκικό αίτημα για να «μοιραστούν » με το αζημίωτο  την πυρηνική τεχνογνωσία τους .


Η  τουρκική Πρεσβεία στην Ουκρανία, απέστειλε επιστολή για  τον σκοπό αυτόν στο πανεπιστήμιο του Κιέβου με την οποία διερευνούσε τις δυνατότητες εκπαίδευσης Τούρκων επιστημόνων και φοιτητών   .

Η ουκρανική κυβέρνηση , αποφάσισε να  βοηθήσει στην εκπαίδευση και στην μεταφορά τεχνογνωσίας στην Τουρκία, μέσω της επαφής με το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

Για αυτό τα ουκρανικά πανεπιστήμια του  Κορσούνσκου ,  Κιέβου ,  Χαρκόβου,  Λβιβ, και της  Οδησσού  απέστειλαν επιστολή προς την ουκρανική Ακαδημία, σύμφωνα με την οποία ανακοίνωσαν ότι αποδέχονται  Τούρκους επιστήμονες με διδακτορικά ,  και μεταπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και απλούς φοιτητές με σκοπό την επιστημονική κατάρτιση  τους στην πυρηνική ενέργεια   .

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ουκρανοί έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα των πυρηνικών αντιδραστήρων.

Ο διευθυντής του τουρκικού Πανεπιστημιακού  Ινστιτούτου Πυρηνικών Επιστημών  Καθηγητής Δρ. Νιαζί Μερίς τόνισε ότι η Τουρκία αναγκάζεται να στραφεί προς την πυρηνική ενέργεια, διότι διαβλέπει την μελλοντική  έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας.

Η  αιολική, η ηλιακή και η υδροηλεκτρική ενέργεια απαιτούν  μεγάλο κόστος επενδύσεων με αμφίβολα αποτελέσματα όσο αφορά τις ενεργειακές ανάγκες του μέλλοντος . Ο ίδιος , ωστόσο τόνισε ότι δεν αρκεί η γνώση στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας από την Τουρκία. καταδεικνύοντας ότι η γειτονική χώρα θέλει να ξέρει τα πάντα .

Στην Τουρκία υπάρχουν σήμερα πέντε εκπαιδευτικά ιδρύματα που έχουν ως αντικείμενο  την πυρηνική ενέργεια. Το  Πανεπιστήμιο Hacettepe,  το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου,  το   Ινστιτούτο Πυρηνικών Επιστημών, το  Ινστιτούτο Ενέργειας και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, από τα οποία εξέρχονται επιστήμονες με ειδικότητα στην πυρηνική ενέργεια.

Μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει  342 φοιτητές με  μάστερ, και 65 με διδακτορικό . Επισημαίνεται ότι οι Τούρκοι εισέρχονται δυναμικά στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας για δύο κύριους λόγους.

Πρώτον για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες της χώρας σε ενέργεια τα επόμενα χρόνια και δεύτερον για να κατασκευάσουν πυρηνικές κεφαλές για τους βαλλιστικούς πυραύλους που «ετοιμάζουν» με βεληνεκές άνω των 300 χλμ.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν πυραυλικά συστήματα τα οποία με την προσθήκη πυρηνικών κεφαλών θα προσδώσουν τεράστιες ηγεμονικές δυνατότητες στην Άγκυρα στην προσπάθεια ανάδειξης της χώρας ως περιφερειακή δύναμη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου