Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Νταβούτογλου: "Δεν θα σηκώσουμε το βάρος των Σύρων προσφύγων"!


Περίπου 30.000 άμαχοι έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στα κλειστά τουρκικά σύνορα, αφότου οι Σύροι αυτοί εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν από την επιχείρηση που άρχισαν πριν από μια εβδομάδα οι κυβερνητικές δυνάμεις γύρω από την πόλη του Χαλεπίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Σχεδόν 30.000 Σύροι είναι τώρα συγκεντρωμένοι σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία», δήλωσε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

«Προφανώς, όπως πάντα, θα καλύψουμε τις ανάγκες των σύρων αδελφών μας και θα τους δεχτούμε όταν αυτό είναι απαραίτητο», δήλωσε ο ισλαμοσυντηρητικός πρωθυπουργός , τονίζοντας ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές με την ιδέα ότι η Τουρκία θα δέχεται τους πρόσφυγες!

Ωστόσο, ο Νταβούτογλου... προειδοποίησε ότι η χώρα του που έχει δεχθεί 2,7 εκατομμύρια Σύρους, δεν θα σηκώσει μόνη της «όλο το βάρος» της υποδοχής των σύρων προσφύγων που αυτός και η πολιτική στίριξης των ισλαμιστών δημιούργησαν.

«Κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί ότι, αφού η Τουρκία δέχεται τους πρόσφυγες και αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή, πρέπει να σηκώσει ολομόναχη το βάρος» της υποδοχής αυτής.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη γερμανίδα καγκελάριο, ο Νταβούτογλου είπε ότι συμφώνησαν να υπάρξει «καλύτερη συνεργασία» για την καταπολέμηση των διακινητών και τη διευκόλυνση της αποστολής της Frontex, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων. Πρόσθεσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία είναι μια προσπάθεια για άσκηση πίεσης στην Τουρκία και την Ευρώπη στο θέμα της μετανάστευσης.

Ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι θα ενημερώσει τις Βρυξέλλες την προσεχή εβδομάδα για τα αρχικά προγράμματα που σχεδιάζει η χώρα του μόλις παραλάβει το ποσό των 3 δισεκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να ανακόψει τη μεταναστευτική ροή προς την Ευρώπη μέσω της Τουρκίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου