Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκία και Σαουδική Αραβία θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.


Τέρμα τα αστεία . Από εδώ και στο εξής εισερχόμαστε σε μια κρίσιμη από πολλές απόψεις φάση με επίκεντρο την συριακή κρίση.

Χρήστες κοινωνικών δικτύων ανέφεραν εκατοντάδες   στρατιωτικά οχήματα  των ενόπλων δυνάμεων της Σ.Αραβίας διέσχισαν τα σύνορα της χώρες  και της Ιορδανίας με  κατεύθυνση προς την Συρία.

«Σαουδαραβικά  τεθωρακισμένα οχήματα στην Ιορδανία κινούνται  προς τα σύνορα της Συρίας» , αναφέρουν και πολλοί  στρατιωτικοί  αναλυτές στο Twitter. !!!!


Την ίδια ακριβώς στιγμή Τουρκία και  Σαουδική Αραβία ανακοινώνουν  ότι  θα πραγματοποιήσουν  κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ως μέρος  απόφασης  τους να συνεργαστούν στρατηγικά έναντι «κοινών απειλών» ( Ρωσία) , σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Hürriyet.

Ο Τούρκος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Hulusi Akar επισκέφθηκε την Σαουδική Αραβία στα τέλη Ιανουαρίου, και συνέπεσε με την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού  Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η κοινή παρουσία των δύο επέφερε την  απόφαση για την διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την συμμετοχή  πολυάριθμων δυνάμεων των δύο χωρών .

Πηγές μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι η απόφαση για «την στρατηγική συνεργασία των δύο ενόπλων δυνάμεων , για την καταπολέμηση κοινών απειλών» είχε προαποφασισθεί   κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Ριάντ.

Η επίσκεψη  του Νταβούτογλου  στην Σ.Αραβία δεν αφορούσε συζήτηση για την δημιουργία  συμμαχίας των δύο χωρών  ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ,  αλλά αφορούσε αποκλειστικά την ενίσχυση των αμοιβαίων δεσμών μεταξύ των  ενόπλων δυνάμεων των δύο κρατών, αναφέρουν έγκυρες  πηγές.

Σαουδική Αραβία και  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εντωμεταξύ δηλώνουν έτοιμες να στείλουν  χιλιάδες άνδρες των  ειδικών δυνάμεων στην Συρία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ , ενάντια στον ISIS, στην ουσία όμως «εχθρός»  τους είναι ο ρωσικός στρατός .

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έχει να «λύσει»  δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την αποστολή στρατευμάτων στην Συρία, αναφέρουν Τούρκοι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές  .


Το πρώτο από αυτά τα δύο είναι,  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν  προβεί στις απαραίτητες  προετοιμασίες για αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στην Συρία ακόμη,  καθώς γνωρίζουν ότι καμία  απόφαση των Ηνωμένων Εθνών δεν μπορεί να παρθεί  λόγω της στάσης της Ρωσίας στον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία.

Το δεύτερο  αφορά το γεγονός  ότι ο τουρκικός στρατός δεν  πρόκειται  να πατήσει το πόδι του στο συριακό έδαφος χωρίς επίσημο  ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Τούρκου Στρατηγού Akar στο Ριάντ, ένας άλλος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε πως σύντομα θα συσταθεί ένα  «Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών. Στρατιωτικοί  εμπειρογνώμονες αυτό το ονομάζουν «κοινό γενικό επιτελείο» Τουρκίας και Σ.Αραβίας.


Ο κοινός στόχος των ενόπλων δυνάμεων  των δύο χωρών είναι να προωθήσουν την άποψη τους στην αντιμετώπιση περιφερειακών προβλημάτων», δήλωσε Τούρκος  αξιωματούχος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου