Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Γιατὶ ὁ ἄνθρωπος φεύγει ἀπὸ τὸν Θεό;


Κανένας, ποτέ, δέν ἀπομακρύνθηκε ἀπό τόν Θεό ἐπειδή θέλησε νά γίνει καλύτερος!


Κανένας, ποτέ, δέν ἔφυγε ἀπό τήν ἐκκλησία, ἐπειδή δυσκολευόταν νά κατανοήσει τό πιστεύω της!
Μέ ἄλλα λόγια, ὁ ἄνθρωπος ποτέ δέν ξεκόβει ἀπό τήν ἐκκλησία καί ἀπό τόν Θεό γιά κάποια λογική αἰτία· γιά κάτι τό καλύτερο, τό πνευματικότερο, τό ἁγιώτερο. 
Τότε, γιατί φεύγει; γιατί ξεκόβει; γιατί ἀπομακρύνεται; Ἁπλά γιατί ὁ νόμος τοῦ Θεοῦ τόν «στενεύει». Καί ἔτσι προτιμάει κάτι «ἄλλο»!
Ὁ Χριστός στήν παραβολή τοῦ μεγάλου Δείπνου ἀναφέρει τρεῖς αἰτίες, τρεῖς λόγους πού κάνουν τόν ἄνθρωπο νά γυρίζει τήν πλάτη του στόν Θεό: τόν ἐγωισμό, τά ἐγκόσμια, τό sex.
Στήν παραβολή τοῦ μεγάλου Δείπνου:
• ὁ πρῶτος προσκεκλημένος ἀρνήθηκε τήν πρόσκληση τοῦ Ἄρχοντα γιά τό Βασιλικό Δεῖπνο, γιατί, λέει, εἶχε ἀγοράσει χωράφι· 
• ὁ δεύτερος, γιατί ἤθελε νά δοκιμάσει τά πέντε ζευγάρια βόδια· καί 
• ὁ τρίτος, ἐπειδή παντρεύτηκε. 
Σέ πρώτη ματιά, ἄν τά ἰδεῖ κανείς αὐτά (τίς δικαιολογίες) δέν βρίσκει σ᾽ αὐτές κάτι τό μεμπτό. Τότε γιατί ὁ Κύριος εἶπε: «κανένας ἀπό αὐτούς δέν θά γευθῆ τό Δεῖπνο μου» (Λουκᾶ 14, 24); Ποῦ ἦταν τό λάθος τους; Σέ τί ἔσφαλαν; Ἁπλούστατα ἔκαμαν λάθος ἀξιολόγηγη· λάθος ἱεράρχηση· λάθος ἐκτίμηση. Ἔδωσαν προτεραιότητα σέ ὑλικά καί δευτερεύοντα· καί ὄχι στήν βασιλεία τοῦ Θεοῦ καί στήν σωτηρία τῆς ψυχῆς τους.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!!!


    ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΣΤΙΣ 12/2/2016..... ΑΔΕΛΦΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΡΕΙ ΣΥΜΦΟΡΑ..... ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ..... ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ.... ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ.....


    ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΣΤΙΣ 12/2/2016 ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ, ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΣΥΜΦΟΡΑ.

    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΟΥ 1054 ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΠΑΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016, Ο ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ” ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΤΑTΗ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.

    Β.Σ.

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ , ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.....


    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2016/02/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή