Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Bloomberg: Απαισιόδοξοι οι επενδυτές για την πορεία της οικονομίας στην Ευρώπη


Τα σημάδια της αισιοδοξίας των επενδυτών στην Ευρώπη εξαφανίστηκαν αυτή την εβδομάδα, αφού οι νεφελώδεις οικονομικές προοπτικές επισκιάζουν την ήπειρο και πιέζουν τις μετοχές και τις χρηματαγορές προς τα κάτω αναφέρει το Bloomberg.

Αν και η αναταραχή στις αγορές στις αρχές του έτους οφειλόταν στο ξεπούλημα των εμπορευμάτων και των κινεζικών μετοχών, η πραγματικότητα των προβλημάτων της Ευρώπης φαίνεται πως έφτασε και στην ίδια την ήπειρο, αφού οι εταιρείες δηλώνουν ζημίες και οι ρυθμιστές προβλέπουν περαιτέρω οικονομικά προβλήματα.

Η Κομισιόν περιόρισε τους υπολογισμούς της για την ανάπτυξη το 2016 στην ευρωζώνη στο 1,7% από 1,8%, ενώ ανέφερε πως οι μεγαλύτερες οικονομίες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας θα επιδείξουν χειρότερη ανάπτυξη από το αναμενόμενο. Αν και η ΕΚΤ μπορεί, και πάλι, να δράσει, οι διακυμάνσεις του ευρώ και των μετοχών επιδεικνύουν πως ο Μario Draghi μπορεί να χάνει την κανότητα μετάπεισης των επενδυτών πως μπορεί να αναισθητοποιήσει τις αγορές στα ρίσκα.

Η σκληρή αλήθεια είναι πως η ευρωζώνη προσπαθεί ακόμη να ορθοποδήσει, σχεδόν έξι χρόνια μετά από το πρώτο bailout της Ελλάδας, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να καταπολεμήσουν την πρόσφατη κρίση και να μειώσουν την εισροή προσφύγων.

Από την αρχή του χρόνου, κανένα βιομηχανικό γκρουπ δεν μπόρεσε να αποφύγει το..."μακελειό". Οι τράπεζες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες επέδειξαν τη μεγαλύτερη πτώση κατά 18% και πλέον.

Με τις ευρωπαϊκές μετοχές να δέχονται αλλεπάλληλα πλήγματα, οι υπόλοιπες παγκόσμιες αγορές δεν τα πάνε και πολύ καλύτερα. Παγκοσμίως, μόνο το 1% των επενδυτών απέφυγαν τις ζημίες φέτος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου