Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Οι αγορές ανησυχούν για τη "σταθερότητα" της Deutsche Bank


Σε νέα ανακοίνωση αναγκαστήκαν να προβούν οι επικεφαλής της Γερμανικής τράπεζας «Deutsche Bank» με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Τζον Κράυαν να σπεύδει με παρέμβαση του σήμερα να καθησυχάσει τους επενδυτές και να διαβεβαιώσει του εργαζόμενους στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για την σταθερότητα της τράπεζας.

Η Ντόιτσε Μπανκ «είναι ένας ακέραιος βράχος» δήλωσε χαρακτηριστικά, την ίδια ώρα που η μετοχή της τράπεζας σημείωνε νέα πτώση 4,5%  σήμερα, μετά και το ανησυχητικό χθεσινό ρεκόρ του 9,5% που σκόρπισε ανησυχία στο επενδυτικό κοινό.

Αγορά και επενδυτές δεν μπορούν να κρύψουν την νευρικότητα τους τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό, αμφισβητώντας την βιωσιμότητα των ισολογισμών της καθώς και την δυνατότητα της να αποπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της για φέτος, φέρνοντας στην μνήμη πολλών την απροσδόκητη κατάρρευση της Lehman Brothers στην Αμερική, μια από τις αιτίες της οικονομικής κρίσης που ακολούθησε.

Η Τράπεζα μόλις τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ζημιές για το 2015 ύψους 6 δις, ενώ τα «τοξικά» δάνεια της αγγίζουν τα 10 δις. Επιπλέον, τα γνωστά μας πια ασφάλιστρα κινδύνου για τον δανεισμό της έχουν αυξηθεί σημαντικά. Να σημειωθεί ότι φέτος, το 2016, η γερμανική τράπεζα πρέπει να πληρώσει περίπου 350 εκατομμύρια σε τόκους.

Η Ντόιτσε Μπανκ θεωρείται ως η τράπεζα με την μεγαλύτερη έκθεση στα παράγωγα παγκοσμίως. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι είναι υπερκαλυμμένη αναφορικά με τις απαιτήσεις για την κεφαλαιακή της επάρκεια (Tier 1), τόσο για το 2016 όσο και για το 2017.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι «δεν ανησυχώ για την Ντόιτσε Μπανκ» που έδωσε πριν από λίγο, μετά και την συνάντηση του με τον Γάλλο ομόλογο του, Μισελ Σαπέν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου