Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Επέμβαση της σκοπιανής αστυνομίας κατά των χιλιάδων μεταναστών οι οποίοι απειλούν με «εισβολή» στα Ελληνο-σκοπιανά σύνορα


Σύμφωνα με όλα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων η Ειδομένη αποτελεί σήμερα επίκεντρο της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Ο λόγος αφορά την επέμβαση της αστυνομίας της πΓΔΜ με βόμβες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα σήμερα Δευτέρα,  καθώς αρκετές εκατοντάδες πρόσφυγες από Ιράκ και Συρία , απογοητευμένοι από τις καθυστερήσεις στην διέλευση των συνόρων , εισέβαλαν σε  σιδηροδρομική διάβαση.

Οι διακινούμενες από κάποιους πληροφορίες περί ανοίγματος των  σκοπιανών συνόρων αποδείχθηκαν  ψευδείς , προκαλώντας ωστόσο  πανικό στους χιλιάδες μετανάστες .


Μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, οι άνθρωποι που βρίσκονται στο καταυλισμό μάζεψαν τα πράγματά τους και αφού πέρασαν τον φράχτη που έχει στήσει ο ΟΣΕ προκειμένου να μην γίνεται κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής, άρχισαν να μετακινούνται προς την σιδερένια πύλη που έχουν στήσει οι Σκοπιανοί.

Οι μετανάστες  νωρίτερα είχαν απωθήσει άνδρες της ελληνικής αστυνομίας για  να φτάσουν  στην πύλη, φωνάζοντας «Ανοίξτε τα σύνορα!» και «Θέλουμε να πάμε στη Σερβία!», την επόμενη  χώρα στην οδό των Βαλκανίων που  οδηγεί στην Δυτική Ευρώπη.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κολλήσει εδώ και  μέρες στα βόρεια σύνορα της  Ελλάδας, δημιουργώντας μια ασφυκτική κατάσταση στο γεμάτο στρατόπεδο προσφύγων στην Ειδομένη , καθώς και στα  γύρω χωράφια.

Περίπου 6.500 Σύροι και Ιρακινοί  πρόσφυγες  κατασκήνωσαν στην  Ειδομένη, μαζί με  άλλους 500 σε  βιαστικά ανεγερθέν  στρατόπεδο σε μια  μικρή  απόσταση από τα σύνορα ,  20 χιλιόμετρα (13 μίλια) μακριά.

Η αστυνομία της πΓΔΜ άνοιξε την διέλευση για  περίπου 50 άτομα λίγο πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από  οκτώ ώρες κλεισίματος  , αλλά μετά τα επεισόδια  έκλεισε και πάλι τα σύνορα .

Η διάβαση Ειδομένης αποτελεί βασικό σημείο της διαδρομής  μετανάστευσης, προς  την Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι  από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εισέλθει στην ευρωπαϊκή ήπειρο από τον Ιανουάριο του 2015 .

Η περιοχή αυτή κινδυνεύει να καταστεί σημείο σοβαρών ταραχών και επεισοδίων από τους χιλιάδες μετανάστες που συρρέουν συνεχώς  εκεί, ενώ ελοχεύει και ο κίνδυνος «εμπλοκής» ελληνικών και σκοπιανών δυνάμεων .

Η πολιτική των Σκοπίων με τα «παιχνίδι» του ανοίγματος και του «κλεισίματος» των συνόρων αποδεικνύουν για μια φορά ακόμη το ποιόν των Σκοπιανών «γειτόνων μας “.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου