Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Grexit και Brexit μαζί θα ήταν καταστροφικά για την ήδη «παραπαίουσα» ΕΕ


Το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εγκαταλείψει την νομισματική ένωση είναι και πάλι στο προσκήνιο, καθώς οι εντάσεις μεταξύ του ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης είναι και πάλι στο προσκήνιο, αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Στην  σημερινή  συνάντηση στις Βρυξέλλες ,  οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα καθορίσουν το  αν θα ολοκληρωθεί η ελληνική αξιολόγηση , η οποία έχει καθυστερήσει πολλές φορές λόγω διαφωνίας σχετικά με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ,   για περικοπές  των δημοσίων δαπανών στο συνταξιοδοτικό αλλά και αλλού και τις οποίες που η χώρα μας  πρέπει να κάνει.

Οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, όπως είναι η μείωση των συντάξεων, θεωρούνται από τους δανειστές ως το «κλειδί» για την ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα και την αποκατάσταση των επιχειρήσεων. Αλλά τα ίδια έλεγαν και παλαιότερα και έπεσαν τελείως εκτός των πλάνων τους.



Η  ανεργία παραμένει η  υψηλότερη στην Ευρώπη με σχεδόν το 30 τοις εκατό του πληθυσμού να μην έχει δουλειά  ή  να εργάζεται περιστασιακά . Πολλές εταιρείες μετεγκαθίστανται σε άλλες χώρες ( Βουλγαρία), ως αποτέλεσμα της υπερβολικής φορολόγησης.

Εν τω μεταξύ, η άλλοτε ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία  έχει λάβει ένα σοβαρό «χτύπημα» λόγω της αθρόας άφιξης των  προσφύγων. Την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκε από την ελληνική  στατιστική υπηρεσία ότι η χώρα είναι βυθισμένη σε μια ατέρμονη  οικονομική ύφεση.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, κ. Γκίκα Χαρδούβελη , η κατάσταση  «τώρα  είναι πιο επικίνδυνη από ό, τι ήταν το περασμένο καλοκαίρι.»

«Τότε [οι μεταρρυθμίσεις ] ήταν ένα ζήτημα της πολιτικής βούλησης  λίγων ανθρώπων, τώρα είναι θέμα  εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και για  αυτό εργάζονται σκληρά,  αν και η  κυβέρνηση δεν πιστεύει σε αυτές και τις  εφαρμόζει με δυσφορία, με την πρόοδο να  γίνεται πολύ δύσκολη,» είπε ο ίδιος στην εφημερίδα The Guardian.

Τα εν λόγω μέτρα γίνονται όλο και πιο εκρηκτικά  όσο περνάει ο καιρός.  Έλληνες υπουργοί αναμένουν το ΔΝΤ «να γίνει πιο λογικό» , το ίδιο το ΔΝΤ αναμένει η Ελλάδα να εφαρμόσει μέτρα ύψους 9 δις € , ή 4,5 τοις εκατό του ΑΕΠ, για να καλύψει το  δημοσιονομικό πλεόνασμα του 3,5 τοις εκατό  τα επόμενα χρόνια.

Η  Ελλάδα δεν πρόκειται και δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό, αν δεν «κουρευτεί» το χρέος. Οι  περικοπές  των συντάξεων είναι ένα θέμα που δεν δέχεται η ελληνική κυβέρνηση.

Έτσι, η έξοδο της  Ελλάδας από την ευρωζώνη (το λεγόμενο «Grexit») θεωρείται από τους  τραπεζίτες και επιχειρηματίες ως ένας τρόπος για την επίλυση προβλημάτων και συζητείται όλο και πιο ανοιχτά.

Η πιθανή επίδραση του  Grexit παραμένει σε μεγάλο βαθμό απροσδιόριστη, όπως προβλέπουν ορισμένοι , αναμένοντας μια μεγάλη άνοδο  στις εξαγωγές τον τουρισμό και την εθνική οικονομία, ενώ άλλοι προβλέπουν μια δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών.

Πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι  σε συνδυασμό με την προτεινόμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ (Brexit),  προστεθεί και το Grexit,  πιθανότατα αυτές οι δύο «κινήσεις»   θα προκαλέσουν  καταστροφικές και ως επί το πλείστον απρόβλεπτες συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, και δυνητικά μπορεί να οδηγήσουν  στην κατάρρευση της ΕΕ στο σύνολό της.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου