Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Τελειώνει το "Ισλαμικό Χαλιφάτο" στη Ράκκα: Κάτοικοι της πόλης ξεσηκώθηκαν κατά του ISIS και ύψωσαν τη συριακή σημαία


Από τον περασμένο Οκτώβριο που ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση του συριακού στρατού όταν η Ρωσία αποφάσισε να επέμβει δυναμικά για την στήριξη της συριακή κυβέρνησης που μόνη της είχε μείνει να αντιμετωπίζει τους ισλαμιστές και τους πληρωμένους από την δύση στρατιώτες-μισθοφόρους της λεγόμενης αντιπολίτευσης έχουν καταληφθεί πάνω από 50 χωριά πόλεις και κωμοπόλεις στην περιοχή του Χαλεπιού και πλέον ο κυβερνητικός στρατός ξεκινά την αποστολή για την απελευθέρωσης της περιοχής της Ράκκας όπου βρίσκεται και η επονομαζόμενη πρωτεύουσα του ISIS και αυτή η ανακατάληψη δνε θα αργήσει καθώς οπι ίδιοι οι κάτοικοι πλέον έχουν ξεκινήσει να εξεγείρονται κατά του ισλαμικού καθεστώτος.

Την ίδια στιγμή οι κουρδικές δυνάμεις από τον βορά σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την Ράκκα καθώς YPG και SDF έχουν ξεκινήσει να καταλαμβάνουν περιοχές στην επαρχία της Ράκκα ενώ πλέον έχει αποκοπεί και κάθε δίοδος ενίσχυσης από τα τουρκικά σύνορα με την κατάληψη κάθε περιοχής που βρίσκεται στα σύνορα με το καθεστώς του Ερντογάν.

Η επίσης νέα αναχαίτιση της επίθεσης των ισλαμιστών στην Deir Ezzor έχει οδηγήσει σε ασφυξία το καθεστώς των ισλαμιστών καθώς βλέπει ότι πλέον σιγά-σιγά ξηλώνεται κάθε ελπίδα για επικράτηση στην Συρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον έχει αυξήσει τις επιθέσεις αυτοκτονίας κατά θέσεων του συριακού στρατού καθώς μόνο έτσι ελπίζει να αναχαιτίσει την συρο-ρωσική προέλαση που με ανυψωμένο ηθικό και τον ρωσικό επανεξοπλισμό και την βοήθεια της ρωσικής αεροπορίας έχει ξεκινήσει την ανακατάληψη του συνόλου της συριακής επικράτειας.


Είναι πλέον εμφανές ότι η όποια λαϊκή υποστήριξη υπήρξε υπέρ του ισλαμικού χαλιφάτου έχει πάψει πλέον να είναι ενεργή και αυτό φαίνεται από τις συνεχείς εκτελέσεις για λιποταξία και δειλία μεταξύ των μαχητών του ISIS ενώ ένα νέο περιστατικό έρχεται να δείξει ότι το παιχνίδι στην Συρία έχει μεταστραφεί οριστικά υπέρ του Άσαντ και της νόμιμης κυβέρνησης.

Έτσι οι απελπισμένοι κάτοικοι-αιχμάλωτοι της Ράκκας χθες Σάββατο σε 5 γειτονιές της πόλης βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν υπέρ της συριακής κυβέρνησης και μάλιστα ύψωσαν τις σημαίες της Συρίας στην θέση των μαύρων σημαιών του «χαλιφάτου».


Την είδηση μετέδωσε μάλιστα και η συριακή κρατική τηλεόραση αναφέροντας ότι στις γειτονιές-περιοχές Al-Dar’ayah, Al-Rameelah, Al-Fardouss, Al-‘Ajayli και Al-Bakri οι πολίτες όχι μόνο διαδήλωσαν και ύψωσαν και πάλι τις συριακές σημαίες αλλά πολιόρκησαν ουσιαστικά τα τμήματα των μαχητών του ISIS τα οποία στην πλειοψηφία τους πλέον είναι από ξένους μαχητές οι οποίοι φέρονται με ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά έναντι των Σύρων.

Η πρώτη αυτή εξέγερση δεν έχει επιβεβαιωθεί πλήρως από επίσημα χείλη αλλά δείχνουν το κλίμα που πλέον επικρατεί στις τάξεις των ισλαμιστών.

Η προσεχής προέλαση του συριακού στρατού που πλέον βρίσκεται σε απόσταση βολής προμηνύεται να οδηγήσει σε κατάρρευση το ισλαμικό οικοδόμημα και να επανέλθει η ειρήνη στην πολύπαθη χώρα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου