Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Σύνοδος Κορυφής: Oι Ευρωπαίοι τα δίνουν όλα και εκλιπαρούν την Τουρκία να πει "ναί"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Οι Ευρωπαίοι δίνουν στην Άγκυρα ότι τους ζητούσε για να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ και την εκλιπαρούν να πει το "ναι".

Ακόμα η Άγκυρα δεν έχει απαντήσει κάτι που άλλωστε την βολεύει να καθυστερήσει αφού το πιθανότερο είναι να κερδίσει κάποια επιπλέον "μπόνους" από τυος Ευρωπαίους τους οποίους αντιμετωπίζει σαν τα "παιδιά για τα θελήματα".

Οι Ευρωπαίοι πίστεψαν πώς μπορούν να προχωρήσουν σε μία συμφωνία με την Τουρκία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος και η Άγκυρα τους “χορεύει” στο ταψί, εγείροντας συνεχώς αξιώσεις σε ένα παζάρι που γνωρίζε εξ'αρχής ότι θα κατέληγε οπως αυτή ήθελε διότι διέθετε το μέγιστο γεωπολιτικό όπλο: Τις λαθρομεταναστευτικές ροές με τις οποίες απειλεί να "βουλιάξει" Ελλάδα και Ευρώπη.

Και το θέμα είναι πώς όσο δεν υπάρχει συμφωνία τόσο η Ελλάδα θα συνεχίσει να “πνίγεται” στους λαθρομετανάστες και στους πρόσφυγες με τα σύνορα στα Σκόπια να είναι κλειστά και τους Τούρκους διακινητές να συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους. Είναι δε αμφίβολο και να υπάρξει συμφωνία αν αυτή θα εφαρμοστεί. Το έργο το έχουμε δει να παίζεται πολλές φορές, όπως με τα κλειστά σύνορα της “βαλκανικής οδού”.

Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει συνεχώς τις προβλέψεις του pronews.gr πώς στην Ελλάδα κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν περισσότεροι από 500.000 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. Άντε, στην καλύτερη περίπτωση η χώρα μας να κερδίσει μία στήριξη στο θέμα της αξιολόγησης ή της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους. Μέχρις εκεί...


EU Turkey council nearing an end. "Business is done" acc to source. Mtg of 28 leaders will break up, then they'll be joined by Turkish PM
— Tony Connelly (@tconnellyRTE) 18 Μαρτίου 2016




Draft of EU Turkey refugee plan says the 72,000 resettlement places figure to be "reviewed" once figure is approached, "stopped" if exceeded
— Tony Connelly (@tconnellyRTE) 18 Μαρτίου 2016



Draft deal on refugees includes commitment NOT to proceed with "collective expulsion" of migrants from Greece, acc to source #EUCO
— Tony Connelly (@tconnellyRTE) 18 Μαρτίου 2016

Ξεκίνησε τις εργασίες της ξανά η Σύνοδος Κορυφής, ενώ τις τελευταίες ώρες ήταν σε εξέλιξη ένα άγριο παζάρι στην τετραμερή Αχμέτ Νταβούτογλου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ της Κομισιόν, Ντόναλντ Τουσκ και του Ολλανδού πρωθυπουργού που προεδρεύει της ΕΕ Μαρκ Ρούτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα οι 28 ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ συζητούν σε γεύμα εργασίας αναθεωρημένη τελική πρόταση στην οποία κατέληξαν στις συνομιλίες τους οι Ευρωπαίοι με την τουρκική αντιπροσωπεία υπό τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Κατά πληροφορίες, την πρόταση παρουσιάζει στους 28 ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφωνήσουν με την τουρκική πλευρά, η φόρμουλα της συμφωνίας θα τεθεί σε ισχύ από το βράδυ της Κυριακής.

Τα τέσσερα σημεία στα οποία επιτεύχθηκε συμφωνία, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, είναι:

1. Η νομιμότητα και η συμβατότητα της συμφωνίας με το διεθνές δίκαιο

2. Ημερομηνία έναρξης των επιστροφών των λαθρομεταναστών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία από τις 20 Μαρτίου

3. Επίσπευση εκταμίευσης των χρημάτων που έχει συμφωνηθεί να λάβει η Τουρκία για την υποστήριξη των μεταναστών

4. Ενεργοποίηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας με επίσπευση ανοίγματος των κεφαλαίων χωρίς να θίγονται τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών μελών και άνοιγμα του κεφαλαίου 33 (προϋπολογισμός) μέχρι τον Ιούνιο

Αυτά είναι τα 4 σημεία όπως μεταδίδουν ξένοι ανταποκριτές


Σύμφωνα με τον Φινλανδό Πρωθυπουργό και δημοσιογράφους υπάρχει συμφωνία των ηγετών για το προσχέδιο συμφωνίας με την Τουρκία


Ο προσωπάρχης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για τη μετανάστευση θα συναφθεί σήμερα.
"Θα το κάνουμε σήμερα", έγραψε στο Twitter ο Μάρτιν Σελμάιρ.

Εξάλλου ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε γνωστό ότι αποδέχεται το τελευταίο σχέδιο συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε συνομιλίες νωρίτερα σήμερα με τον Νταβούτογλου και τώρα ενημερώνει γι' αυτές τους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία πριν αυτή επισημοποιηθεί.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είναι έτοιμος να υποβάλει σήμερα προς έγκριση στους 28 ηγέτες της ΕΕ ένα σχέδιο συμφωνίας με την Τουρκία για τη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης προς την Ευρώπη, δήλωσε πηγή της ΕΕ.

Ο Τουσκ συγκάλεσε και πάλι τη σύνοδο κορυφής για να συζητήσει το σχέδιο της συμφωνίας στη διάρκεια του γεύματος, έπειτα από τις συνομιλίες που έγιναν το πρωί με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε η πηγή.

«Ο Τουσκ είναι έτοιμος να βάλει το κείμενο στο τραπέζι για όλους τους ηγέτες της ΕΕ και να συστήσει την υιοθέτησή του με βάση τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με την Τουρκία στη διάρκεια της νύκτας και σήμερα", πρόσθεσε η πηγή.

Βάσει της προτεινόμενης συμφωνίας, η Άγκυρα θα πάρει πίσω όλους τους λαθρομετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα, περιλαμβανομένων των Σύρων προσφύγων, με αντάλλαγμα ότι η ΕΕ θα δέχεται μερικούς Σύρους πρόσφυγες και θα ανταμείψει την Τουρκία με χρήματα, πρόωρη άρση της υποχρέωσης των τούρκων πολιτών να έχουν θεώρηση εισόδου όταν εισέρχονται στην ΕΕ και πρόοδο στις διαπραγματεύσεις της για να ενταχθεί στην ΕΕ.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με το αίτημα της Τουρκιάς για απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, προκειμένου να μπορούν να εισέρχονται στη ζώνη Σένγκεν έως τα τέλη Ιουνίου. Σε αυτό το αίτημα αντιδρά σθεναρά η Γαλλία πρώτη από όλους και εν συνεχεία η Κύπρος, καθώς η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι που περιπλέκει το θέμα της βίζας

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου