Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Υπ.Άμυνας Αυστρίας: «Κατεπείγον το θέμα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ»


Την πρότασή του για μια «πολιτικο-αστυνομικο-στρατιωτική αποστολή» για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι «επείγουσα όσο ποτέ», επαναλαμβάνει ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, σε σημερινή συνέντευξή του στη «Γερμανική Ραδιοφωνία» (Ντόιτσλαντφουνκ), με την ευκαιρία της διήμερης συνάντησης των υπουργών Άμυνας της Κεντροανατολικής Ευρώπης που άρχισε απόψε στη Βιέννη.

Στη συνάντηση, στην οποία πρόκειται να συζητηθεί μεταξύ άλλων η πρότασή του, είχε προσκληθεί και η Ελλάδα, με την οποία όμως συμφωνήθηκαν συνομιλίες σε διμερές επίπεδο κατά την προγραμματιζόμενη για την ερχόμενη Τετάρτη, επίσκεψη του κ. Ντόσκοτσιλ στην Αθήνα, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Άμυνας, Στέφαν Χιρς.

Στόχος της επίσκεψης του Αυστριακού υπουργού Άμυνας στην Αθήνα στις 6 Απριλίου - έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Πάνου Καμμένου - είναι προφανώς η εκτόνωση της έντασης στις ελληνο-αυστριακές σχέσεις, λόγω της αμφιλεγόμενης στάσης της Βιέννης στο προσφυγικό και των απαράδεκτων τοποθετήσεων μελών της αυστριακής κυβέρνησης απέναντι στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη του Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ στην Αθήνα, πραγματοποιείται μόνον μερικές εβδομάδες έπειτα από την άρνηση της ελληνικής πλευράς να δεχθεί σε επίσκεψη την Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, εξαιτίας των επανειλημμένων φραστικών επιθέσεων, κατηγοριών και απειλών της εναντίον της Ελλάδας, για τους ελληνικούς χειρισμούς στην προσφυγική κρίση, αλλά και εξαιτίας της πρόσφατης Διάσκεψης της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σε αυτή την αμφιλεγόμενη Διάσκεψη με θέμα τη μείωση της προσφυγικής ροής, οι προερχόμενοι από το συγκυβερνών - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, Αυστριακοί υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και Σεμπάστιαν Κουρτς, είχαν συγκαλέσει εξωθεσμικά τους ομολόγους τους από εννέα βαλκανικές χώρες με εξαίρεση την Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Αθήνας, με διάβημα διαμαρτυρίας, δριμεία κριτική και ανάκληση στην Αθήνα της Ελληνίδας πρέσβειρας στην Αυστρία.

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας - ο οποίος προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν - θα προσπαθήσει προφανώς να εξηγήσει στην ελληνική πλευρά την σκληρή γραμμή, που ακολουθεί στο προσφυγικό η κυβέρνηση της Βιέννης και που έχει οδηγήσει στο ουσιαστικό σφράγισμα της Διαδρομής των Βαλκανίων και στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων με τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων.

Στην τωρινή διήμερη συνάντηση των υπουργών Άμυνας στη Βιέννη, στο πλαίσιο της Κεντροευρωπαικής Αμυντικής Συνεργασίας συμμετέχουν πέραν των μελών της (Κροατία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία), οι υπουργοί Άμυνας από Μαυροβούνιο, Σκόπια και Σερβία, όπως επίσης εκπρόσωπος από την Πολωνία. Αναπάντητη φέρεται να έχει μείνει η σχετική πρόσκληση προς τη Γερμανία, που - όπως και η Ελλάδα - δεν είχε προσκληθεί στη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια, κάτι που είχε προκαλέσει έντονη κριτική από το Βερολίνο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου