Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η Ρουμανία επιθυμεί την παρουσία ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ στο έδαφός της


Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Άμυνας της Ρουμανίας Mihnea MOTOC κατά τη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία τον Ιούλιο, η Ρουμανία θα ζητήσει επίμονα την ανάπτυξη πολυεθνικής Ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ στο έδαφός της  και την Μαύρη Θάλασσα μαζί με τον στόλο του ΝΑΤΟ.

Το Βουκουρέστι και για διπλωματικούς  λόγους  αιτείται «ενισχυμένης συνεργασίας» από τις ΗΠΑ , προβάλλοντας ως δικαιολογία την «επιθετική» πολιτική της Μόσχας στην περιοχή, αναφέρει δημοσίευμα .

Ο Ρουμάνος υπουργός Άμυνας M. MOTOC, σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Hotnews.ro, εξήρε το έργο του ΝΑΤΟ αναφερόμενος  στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων  Δυνάμεων της χώρας του.


Ένα άλλο σημαντικό θέμα που θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία για τη Ρουμανία είναι η πρόληψη των «υβριδικών απειλών»  της Ρωσίας, σύμφωνα με τον  MOTOC, ο οποίος  τώρα «δείχνει»  ότι στα  ανατολικά και τα νότια σύνορα  του ΝΑΤΟ υπάρχουν μεγάλες και σοβαρές μακροπρόθεσμες απειλές από την ρωσική ομοσπονδία .

Ο Ρουμάνος υπουργός Άμυνας , τόνισε επίσης  την επικείμενη προμήθεια του ρουμανικού στρατού σε θωρακισμένα οχήματα 8×8 και 4×4 , αρχής γενομένης από το 2016, ενώ τόνισε και πάλι σχετικά με την αγορά νέων κορβετών  για το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και το εκσυγχρονισμό των  παλαιότερων φρεγατών.

Εντωμεταξύ , η Πολεμική Αεροπορία της Ρουμανίας προετοιμάζεται για την δημιουργία και δεύτερης μοίρας με μαχητικά πολεμικά αεροσκάφη  F-16.

Μετά την έντονη ρωσική στρατιωτική δράση και τις λίαν επιθετικές κινήσεις της Μόσχας, ο ρουμανικός στρατός  έχει ξεκινήσει την προμήθεια αμερικανικού υλικού και την μεγαλύτερη συμμετοχή του σε  διάφορες ασκήσεις με το ΝΑΤΟ  και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ιστορία όμως λέει πάντα την αλήθεια.  Η Ρουμανία  τηρώντας όπως και η Βουλγαρία μία άκρως καιροσκοπική σχέση στον πρώτο αλλά και ειδικά στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, έφτασε να πολεμάει στο πλευρό των ναζιστικών δυνάμεων εναντίον της Ρωσίας.

Όσο για την Βουλγαρία αυτή εισέβαλε στην Ελλάδα με ένα «βρώμικο» και ανήθικο  τρόπο διαπράττοντας πλήθος εγκλημάτων στην Μακεδονία,  τα οποία δεν πλήρωσε ποτέ λόγω της συμμετοχή της στο σοβιετικό μπλοκ.

Αυτά τα λάθη «πληρώνουν» σήμερα τόσο  οι Ρώσοι όσο  και οι υπόλοιποι στα Βαλκάνια με την αποδοχή από την πλευρά των Ρουμάνων,  νατοϊκών βαλλιστικών πυραύλων βάζοντας «φωτιά» στην περιοχή μας.

Όπως και τότε έτσι και σήμερα, «καιροσκοπικές κινήσεις» από τις ίδιες χώρες θα τις βάλλουν στο «μάτι του κυκλώνα» σε αντίθεση με το επιδιωκόμενο από τις ίδιες αποτέλεσμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου