Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η Άγκυρα στέλνει δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία για να δημιουργήσουν «ζώνη ασφαλείας»


Η Τουρκία συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις πυροβολικού στα σύνορα με την Συρία στην συνοριακή πόλη Kilis η οποία είχε πληγεί-πολύ βολικό αυτό για την Άγκυρα-με μπαράζ ρουκετών από περιοχές ελεγχόμενες από το ISIS το οποίο μάχεται εναντίον της Αλ Νούσρα, του FSA και της Jays-Al-Islam στο βόρειο Χαλέπι

Η πραγματική αιτία όμως της μετακίνησης συστημάτων πυροβολικού στα σύνορα είναι η προσμονή της επίθεσης των κουρδικών δυνάμεων του “People’s Protection Units” (YPG) στην συριακή συνοριακή πόλη της Jarabulus. 

Άλλωστε κάτοικοι της Συρίας αναφέρουν ότι αυτές τις ημέρες το ISIS πραγματοποιήσε μεταφορά πετρελαίου από την Ράκκα προς την Συρία από τις πετρελαιοπηγές του Jabisah.


Εάν το YPG και οι σύμμαχοί του από τις Syrian Democratic Forces (SDF) καταλάβουν την Jarabulus θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει την επίθεση του τουρκικού Στρατού ο οποίος απλώς αναζητά μια αφορμή για την δημιουργία μιας «ασφαλούς» ζώνης μέσα στο συριακό έδαφος με την προοπτική να μην απειληθούν ξανά οι τουρκικές πόλεις από τους τρομοκράτες, πόλεις οι οποίες όμως στο μεταξύ ισοπεδώνονται καθημερινά από τον τουρκικό Στρατό που επιχειρεί να εξολοθρεύσει τους μαχητές του ΡΚΚ αλλά και τον ίδιο τον κουρδικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, η Άγκυρα απέστειλε 13 MLRS (Multiple Launch Rocket System) ώστε να εισχύσει τις θέσεις του τουρκικού Στρατού στα σύνορα.

Η μετακίνηση έγινε με την σύμφωνη γνώμη και των Αμερικανών με πρόσχημα την καταπολέμηση του Daesh σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Mevlut Cavusoglu.

"Ο κύριος στόχος μας είναι να καθαρίσουμε σε εύρος 98 χιλιομέτρων τα σύνορά μας την περιοχή απο το Daesh και έτσι μια ζώνη ασφαλείας θα δημιουργηθεί από μόνη της" 

Τις τελευταίες εβδομάδες το Kilis έχει πληγεί αρκετές φορές από συριακές περιοχές ελεγχόμενες απο το Daesh. Λόγω των πληγμάτων αυτών έχουν σκοτωθεί δέκα άτομα και έχουν τραυματισθεί σαράντα.

Δεν ήταν λοιπόν διόλου τυχαίες οι δηλώσεις του Aydin Selcen, πρώην γενικού πρόξενου της Τουρκίας στο ιρακινό Κουρδιστάν, ο οποίος μιλώντας για την απαίτηση των ΗΠΑ να σφραγιστούν με φράχτη τα 98 χιλιόμετρα των συνόρων Συρίας – Τουρκίας που από την πλευρά της Συρίας κατέχει το ISIS δήλωσε ότι η τουρκική προτεραιότητα είναι να εμποδίσει τους Κούρδους από το να ενώσουν τις κουρδικές πόλεις Κόμπανι (ανατολικά) και Αφρίν (δυτικά).

«Για τις ΗΠΑ προτεραιότητα είναι να σφραγιστούν τα 98 χιλιόμετρα συνόρων της Τουρκίας με το ΙSIS, αδιαφορώντας ποιος θα το κάνει με πιθανή εξαίρεση την Αλ Νούσρα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου